Clicky

CE ALIMENTE NE POTOLESC POFTA DE MÂNCARE?

Când credeam ca nu mai găsim pentru cartofi, ouă, ovăz si alte câteva alimente niciun beneficiu, iată ca ne bucurăm de faptul ca putem sa profitam de calitatile lor gustative si mai mult decat atat, putem sa mancam portii mici si sa ne saturam.

Cine sunt vedetele de astazi? Ordinea in care vi le prezentam este absolut aleatorie. Sa incepem!

1. Cartofii fierţi

Cartofii nu au prins podiumul alimentelor sanatoase, ba chiar erau la coada clasamentului, în trecut, dar în realitate sunt foarte sănătoşi şi nutritivi. Cartofii gătiţi şi nedecojiţi sunt o sursă bună de minerale şi vitamine, printre care vitamina C şi potasiu. Cartofii au un conţinut ridicat de apă şi carbohidraţi şi conţin cantităţi moderate de fibre şi proteine. De asemenea, nu conţin grăsimi. În comparaţie cu alte alimente bogate în carbohidraţi, cartofii sunt foarte săţioşi.

2. Ouăle

Ouăle sunt incredibil de sănătoase şi dense în nutrienţi. In plus, o serie de substanţe nutritive care se regăsesc în gălbenuşuri, precum antioxidanţii luteina si zeaxantina, ajută la sănătatea ochilor.

3. Ovăzul

Ovăzul, consumat ca fulgi de ovăz (terci), este o alegere populara de mic dejun. Fulgii de ovaz au un continut scazut de calorii şi sunt o importantă sursă de fibre, în mod special de fibre solubile beta-glucan. De asemenea, acest aliment are un scor ridicat în ceea ce priveşte indicele de saţietate.

4.  Carnea de peşte

Carnea de peşte conţine proteine de bună calitate si este bogata in acizi graşi omega – 3.  Potrivit unui studiu, acizii graşi omega – 3 pot creşte senzaţia de saţietate la oamenii supraponderali sau obezi.  

5. Leguminoase

Leguminoasele, precum fasolea, mazărea, lintea şi alunele au un profil nutritional impresionat. Ele sunt pline de fibre şi proteine vegetale, cu un conţinut de calorii scăzut, care le face foarte săţioase.

Ca de fiecare data, va indemnam sa aveti echilibru in toate si atunci cand corpul va da semnale care va pot ingrijora, mergeti la doctor!

Distribuie
post-img
Prev post

CEVA BUN: TOCINEI BUCOVINENI DE POST

Next post

RUJEOLA (POJAR), SIMPTOME ȘI TRATAMENT

post-img