Clicky

Câteva măști și șampoane naturale pentru un păr sănătos și strălucitor

Părul este o adevărată carte de vizită și cu toții ne dorim să avem un păr frumos și sănătos. Produsele cosmetice și alimentația sănătoasă ne pot ajuta să ne păstrăm părul într-o stare bună pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Însă, și natura ne întinde o mână de ajutor, existând o serie de plante care sunt de folos părului nostru. Ca să știm care sunt aceste plante și care sunt cele mai bune rețete pentru folosirea lor, vă prezentăm câteva recomandări făcute de Eugen Giurgiu în cartea „Tratamente naturiste în cosmetică”.
1.Se pune ulei de măsline călduț pe pielea capului și se frecționează de două ori pe săptămână. Se acoperă timp de 20 de minute cu un prosop. Se spală părul. Este indicat pentru a întări rădăcina părului și ca tratament de întreținere.
2.Se amestecă ulei de ricin cu gălbenuș de ou și se aplică pe întreaga piele a capului de două ori pe săptămână. Se acoperă 30 de minute cu un prosop după care se spală cu multă apă caldă. Acest procedeu se poate repeta de două ori pe săptămână pentru a avea un păr strălucitor și sănătos.
3.Tratament universal pentru orice problemă capilară (mătreață, căderea părului, păr gras, etc). O linguriță și jumătate de miere se pune într-un ibric la topit pe baia de aburi. După topire se adaugă 3 lingurițe de oțet de miere și 3 lingurițe de ulei esențial de levănțică. Cu amestecul astfel obținut se va masa scalpul și apoi se va peria părul în toate direcțiile. Acoperiți capul cu o cască de duș și stați așa o oră. Pe urmă, spălați-vă cu un șampon cu pH neutru.
4. Bere- se spală părul cu șampon și după uscare se limpezește cu bere. Se masează cu berea chiar și rădăcina părului și se lasă să se usuce, fără să fie șters. Se clătește din nou cu multă apă și în final se mai aplică încă o dată bere și se lasă să se usuce din nou. Acest tratament dă strălucire și volum părului.
Pentru un păr sănătos și frumos, se poat folosi următoarele plante medicinale: castan, coada-șoricelului, brusture, mesteacăn, salcie, urzică.

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

CITIȚI, VĂ ROG! SPERANȚA EXISTĂ ȘI ÎN OAMENI!

post-img