Clicky

CÂT REZISTĂ UN OM FĂRĂ MÂNCARE?

Relația omului cu mâncarea diferă de la persoană la persoană. Sunt oameni care nu reușesc să se descurce dacă nu mănâncă într-o zi, în timp ce alți oameni reușesc să reziste mai multe zile fără să mănânce nimic.
La fel de bine sunt oameni care țin dietă sau care postesc cu ușurință, reușind să mănânce foarte puțin sau să bea doar apă.
Dr. Dafin Mureșanu, directorul departamentului de neuroștiințe de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, a explicat la un post de televiziune ce se întâmplă cu organismul dacă omul nu mai mănâncă. Astfel, organismul începe să consume resursele interne. Mai întâi se utilizează glucidele, pe urmă lipidele. Încet, organismul începe să se adapteze.
Cât poate să reziste un organism fără mâncare?
„Există niște calcule care spun că aproximativ un om de 70 de kilograme, care este sănătos și a avut o viață echilibrată, are cam 15 kilograme de lipide care se pot consuma. Și asta îi ajunge pe calcul timp de 40 de zile”, a spus dr. Dafin Mureșanu.
Cât ai lipide și le consumi, nu ți se poate întâmpla nimic, biologic. Dacă organismul nu este deteriorat anterior, dacă nu suntem în alte situații de patologie.
„A face indicații generale ar fi o greșeală. Aceste practici nu au fost testate pe scară largă, nu avem recomandări de tip ghid. Există doar o practică medicală care a dat rezultate”, a subliniat dr. Dafin Mureșanu.
Potrivit acestuia, suntem învățați că dacă suntem bolnavi trebuie să mâncăm mai mult. Nu este adevărat! Este bine să nu facem excese alimentare și nu ar strica să ne abținem.

Distribuie
post-img
Prev post

ULEIUL DE ARGAN - 8 BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Next post

VREAU SA STII!

post-img