Clicky

CÂT DE PUTERNICĂ ESTE AUTOSUGESTIA?

 

Autosugestia joacă un rol esențial în viața fiecăruia dintre noi, motivându-ne să ne depășim limitele sau, dimpotrivă, anulându-ne orice posibilitate de acțiune.

De cele mai multe ori nu realizăm efectul autosugestiei, însă el există și poate să fie constructiv sau distructiv. Pentru a ne concentra pe partea pozitivă, este necesar să înțelegem cum funcționează autosugestia, să fim consțienți de forța ei și să o controlăm, astfel încât efectele ei să fie doar pozitive.

Mintea subconştientă preia programele pe care noi i le transmitem fără a le analiza, fără a face diferenţa între ceea ce este fals şi ceea ce este real. De pildă, când repetăm <<e frig afară, o să mă îmbolnăvesc sau o să răcesc>>, mintea subconştientă va prea lua acest program şi îl va executa, transpunându-l în stări şi manifestări. Putem spune <<frigul îmi place şi chiar mă va căli>>, iar efectul va fi unul pozitiv. De ce doar unele persoane se îmbolnăvesc? Pentru că au în structura minţii lor subconştiente programe psihologice negative pe care nu le conştientizează”, a explicat, pentru Adevărul, psihologul Stelian Chivu.

Creierul ne ajută sau, dimpotrivă, ne împinge pe marginea prăpastiei în funcţie de programele mentale pe care le asimilăm. Vorbim în special de mintea subconştientă, care se ocupă de tot ceea ce înseamnă sănătate, boală, vindecare, hrană celulară şi chiar evoluţie spirituală.

Există şi o terapie prin  autosugestionare, prin care ne putem schimba modul de gândire, cu condiţia să fim perseverenţi. Programele pozitive trebuie repetate minimum 21 de zile sau 40 de zile, spune psihologul Stelian Chivu, astfel încât noile idei cu care ne autosugestionăm să se sedimenteze la nivel mental.

Cheia autosugestionării stă în frazele scurte şi pozitive

Practic, vom repeta aceste gânduri motivaţionale până când vor deveni un mod de viaţă pentru fiecare dintre noi. Tot ce se găseşte în mintea noastră subconştientă va fi reflectat la nivel de stări şi manifestări. Ideile pe care le dorim implementate trebuie să fie scurte, clare, pozitive şi aduse mereu la timpul prezent, de genul „sunt sănătos”, „sunt puternic” sau „sunt curajos”.

Încercați?Distribuie
post-img
Prev post

CURIOZITĂȚI DESPRE LACRIMI

Next post

CUM COMBINĂM CORECT ALIMENTELE

post-img