Clicky

CÂT DE PERICULOASĂ ESTE PENTRU SĂNĂTATE O LOCUINȚĂ NEAERISITĂ

Aerul din încăperea unde ne petrecem activitatea este esențial pentru sănătatea noastră, fie că vorbim de aerul din casă, fie de ce cel de la locul de muncă.

Acesta este motivul pentru care trebuie să aerisim cât de des este posibil, cele mai importante momente când să facem asta fiind dimineața și seara, în cazul în care vorbim despre locuință.

Nu trebuie să ne ferim să aerisim locuința în sezonul rece. Multă lume se evită să deschidă fereastra, preferând să păstreze căldura în timp. Acest obicei poate să cauzeze sănătății, deoarece într-o încăpere neaerisită mucegaiul se formează mult mai repede.

Pe urmă, aerul uscat din camere poate să favorizeze răspândirea bolilor. În timp, oamenii de știință au avertizat în nenumărate rânduri cu privire la riscurile asociate unui aer uscat, acesta fiind cauza pentru înfundarea nasului, tuse și alte probleme de respirație.

Mai ales atunci când lucrăm de acasă, când ne petrecem mult timp în locuință, aerisirea devine vitală. Un aer îmbâcsit ne induce o stare de apatie și de oboseală permanentă.

Așadar, să începem dimineața cu ferestra larg deschisă, să lăsăm aerul curat să intre în locuința noastra. Seara, o locuință aerisită ne asigură un somn odihnitor.

Grijă mare trebuie să avem și cu aerisirea băii, mai ales în cazul în care încăperea nu este dotată cu fereastră. Pentru ca aburii să nu ducă la formarea mucegaiului, este nevoie de instalarea unui ventilator, cât mai sus posibil, astfel încât vaporii de apă care urcă să fie aspirați.

Nu trebuie să uităm nici de bucătărie, mai ales dacă gătim constant, aerisirea acestei camere fiind, de asemenea, importată.

O locuință aerisită ne asigură o stare de bine, ne prospețime mentală și de sănătate bună.

Distribuie
post-img
Prev post

DURERILE DE CAP DE DIMINEAȚĂ: MOTIVELE ȘI CE AR TREBUI SĂ NE ALERTEZE?

Next post

CÂND TRECEM LA ORA DE VARĂ ȘI CUM NE ESTE AFECTAT ORGANISMUL

post-img