Clicky

CÂT DE DES ÎȚI POȚI VOPSI PĂRUL?

Părul sanatos și strălucitor, vopsit in nuante cat mai naturale si care se potriveste cu restul fizionomiei, este visul oricărei femei. Dar cât de des il putem oare vopsi pentru a nu dăuna frumuseții și sănătății lui?

Nu exista femeie sau tanara care sa nu fi experimentat la un moment dat in viata o alta culoare de par decat cea cu care s-a nascut. Fie ca esti tanara si teribilista, fie ca ti-au aparut primele fire de par alb si inca nu esti pregatita sa-ti comunici in acest fel varsta.

Au facut schimbarea, iar cand s-au uitat in oglinda, e posibil, sa nu fi fost la fel de incantate ca inainte de experiment. Ce te faci intr-o astfel de situatie? Ai oare voie a doua zi sa revii la cea de altadata? Sau trebuie sa astepti sa-si mai revina parul pentru a nu-I face si mai mult rau?

Vopsitul parului este un procedeu chimic destul de agresiv si reprezintă un adevărat risc atât pentru sănătatea parului, cât și pentru proprietara lui, pentru ca sunt cunoscute nenumarate cazuri de declansarea unor alergii serioase cu care te poti lupta toata viata. De aceea, primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa citesti atent prospectul vopselei de par, pentru a vedea daca nu esti alergica la unul dintre compusii acesteia și a fi sigura ca nu îți pui viața în pericol.

În timpul vopsirii inițiale, este important să vă determinați tipul de par și să alegeți nuanța potrivită. Acordați atenție tabelului de pe ambalajul vopselei – acesta va arăta cum va arata pigmentul pe o culoare ca a dumneavoastră.

Pentru ca vopsirea parului să se facă fără surprize neplăcute, ar trebui să vă amintiți câteva reguli.

13 reguli pentru vosirea parului

1. In primul rand, macar la prima vopsire, este recomandat sa mergeti la un specialist si sa nu experimentati singure acasa. Stilistul va va alege o nuanta potrivita si va va invata tot ce trebuie sa stiti despre vopsire. Cine stie, poate chiar va va convinge ca inca nu este momentul sa o faceti, culoarea naturala poate fi mai frumoasa si mai potrivita decat orice alta vopsea.

2. Cumpărați numai vopsea profesională într-un magazin specializat. Acest lucru va ajuta sa evitati falsurile și rezultatele imprevizibile.

3. Alege vopseaua fără amoniac. Nu are un miros atat de puternic si o pot folosi chiar și mamele însărcinate sau care alăptează. (Asta pentru ca multi bebelusi refuza cand mama isi schimba mirosul, iar amoniacul este foarte puternic.) Această vopsea este ideală pentru experimente, deoarece nu pătrunde adânc în păr și se spăla în timp.

4. Daca ti-ai facut permanent, tine minte ca iti poti vopsi parul abia peste un an de zile, altfel vei pierde cea mai mare parte din par.

5. O altă greșeală pe care multe femei o fac este revopsirea la intervale scurte de timp. Vopsirea parului mult prea des poate duce la distrugerea stratului protector natural, iar urmarea este degradarea rapida și ruperea firelor de păr.

6. Evita schimbarile bruste de culoare, in special de la brunet inchis la blond.

7. Achiziționați separat agentul de oxidare, chiar dacă acesta este atașat de vopsea. Luați unul cu un procent mai mic, este mai puțin dăunător.

8. Înainte de a aplica vopseaua, chiar și cu vopsea testată anterior, testați pe interiorul bratului pentru a exclude o reacție alergică și o arsură chimică. Alergenii se pot acumula mult timp și se pot manifesta nu de la prima si nici de la a doua vopsire.

9. Înainte de a aplica vopseaua, verificați dacă există iritații și leziuni ale scalpului pentru a nu le agrava.

10. În niciun caz nu vă spălați părul înainte de vopsire și nu folosiți produse grase. Părul uscat și nespălat este cel mai bine vopsit.

11. Asigurați-vă că purtați mănuși, acestea sunt incluse în pachet.

12. Pielea de-a lungul liniei părului poate fi protejată de petele de vopsea prin aplicarea unei creme grase.

13. Pentru a ști clar modul în care pigmenții vor colora părul, separați o șuviță mică de păr în spatele urechii (poate fi ascunsă în cazul unui experiment nereușit) și aplicați vopseaua, țineți exact timpul indicat pe ambalaj și evaluați rezultatul. Respectați întotdeauna timpul indicat pe ambalaj si nu depasiți timpul. Dacă rezultatul vi se potrivește, notați-vă numele vopselei, numărul de nuanță și alte detalii pentru vopsirea ulterioară.

Vă rugăm să rețineți că părul vopsit necesită îngrijire specială. Alegeți un șampon, mască, balsam fără sulfați. Astfel de produse vor ajuta la menținerea unei culori strălucitoare și a strălucirii sănătoase a părului. Un stilist cu experiență vă va raspunde la toate întrebările. El vă va determina tipul de păr, problemele existente, va selecta vopseaua și nuanța corespunzătoare, precum și produsele de îngrijire ulterioare. În plus, doar un profesionist poate calcula formula pentru vopsirea permanentă în culoarea dorită.

Cât de des ar trebui să îți vopsești părul?

Frecvența colorării este o chestiune de confort personal pentru fiecare in parte. Multe persoane sunt foarte de sensibile la aparitia părului carunt sau rădăcinile crescute ale parului natural.

Într-o lună, părul crește cu 1-1,5 cm. Orice colorare permanentă, în care se folosește un oxidant de peste 6%, durează cam o lună și jumătate. Apoi, trebuie să repetați procedura. Rădăcinile crescute de 1-1,5 cm sunt perfecte pentru vopsire. Pigmentul se așează uniform, fără tranziții de nuante. Nu va fi decloc ușor să obțineți o culoare uniformă pe rădăcinile mult prea crescute.

Așadar, va trebui să va revopsiti podoaba capilara la un interval de patru-șase săptămâni de la ultima colorare, în funcție de cat de repede va crește.

Distribuie
post-img
Prev post

CE SĂ FACI CA SĂ PREVII PROBLEMELE OFTALMICE DE PRIMĂVARĂ?

Next post

PREVENIREA COMPLICATIILOR IN DIALIZA

post-img