Clicky

CASTRAVETELE AMAR, AURUL VERDE PENTRU PERSOANELE CU DIABET

Castravetele amar, cunoscut sub denumirea de Momordica charantia, este o planta cu origine tropicală, care a fost aclimatizat și în țara noastră.

Beneficiile castravetelui amar pentru persoanele cu diabet sunt extrem de importante. Astfel, castravetele amar, numit și insulina vegetală, scade nivelul de zahăr din sânge și crește producția de insulină.

În plus, castravetele amar este bogat în vitamina C, vitamina A, antioxidanți, beta-caroten și fibre.

Oamenii de știință supranumesc această planta insulina verde, deoarece este o plantă cu acțiune insulinică, adică sporește secreția de insulină la nivelul pancreasului. Insulina vegetală conține 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine, folosite în medicina tradițională.

Momordica conține o gamă largă și complexă de substanțe chimice. Ceaiul din frunze și fructul sunt folosite pentru diabet, dar și ca antiviral. Totodată, are efecte în tratarea diverselor răni, infecții externe ș interne, precum și împotriva parazițiilor intestinali”, explică Elena Barcanu, cercetător științific la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău.

Potrivit acesteia, la SCDL se găsesc două soiuri omologate de castravete verde, respectiv Rodeo și Brâncuși.

Contraindicații în privința consumului de castravete amar:

Trebuie menționat că gustul acestuia devine tot mai amar pe măsură ce castravetele devine mai copt. Așadar, există riscul ca acest aliment să provoace disconfort la nivelul stomacului. De asemenea, femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să evite consumul acestuia.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SI CU CE INGRIJIM UN TEN MATUR

Next post

CUM SĂ-TI AMÂNI MENSTRUAȚIA?

post-img