Clicky

CARTOFII, APROAPE SANATOSI DACA STII CUM SA-I PREPARI

Există mai multe moduri de a prepara cartofii: prăjiți, fierți, copți, piure… Cu toate acestea, nu toate bucatele din produsul îndrăgit de toată lumea sunt bune pentru organismul nostru, unele pot fi de-a dreptul dăunătoare.
Nutriționistii ne invata cum să gătim cartofii, astfel încât să nu provoace creșterea în greutate sau sa ne dea peste cap sanatate.
Tuberculii de cartofi înșiși nu sunt dăunători pentru oameni, ei încep să prezinte pericol după ce se folosesc grăsimi în procesul de gătit.
Mitul despre pericolele garniturii din cartofi pentru sănătate și siluetă a fost dezmințit în urmă cu aproximativ zece ani. Dacă mănânci cartofi gătiți corespunzător în cantități adecvate, care se potrivesc cu valoare energetică pe care o consumi și stilul tău de viață, atunci nu vor exista consecințe.
Cu toate acestea, dacă mâncați în exces cartofi, fie prăjiți sau nu, acest lucru duce la o crestere de greutate. Și nu numai, apare riscul de a dezvolta atât boli cardiovasculare, cât și boli ale tractului digestiv.
Nutritionistii ne atentioneaza ca acest aliment trece printr-un proces de prajire unde abunda in grasime, iar noi de multe ori il consumam in combinatie cu diferite sosuri pe baza de maioneza, iar acest lucru ii trpleaza numarul de calorii. Unitatile alimentare stiu ca acest truc de a inunta cartofii in ulei, ii fac mai gustosi, iar asta este succesul afacerii alimentare, dar devine daunator pentru organism.
Cu toate acestea, există si o cale de ieșire. Există mai multe moduri de a găti cartofii, astfel încât aceștia să nu dăuneze organismului. Dacă folosim rețete adecvate, atunci nu vom adăuga calorii suplimentare cartofilor, de exemplu, îl poți fierbe la aburi, îl poți fierbe în coaja sau îl poți prăji cu o cantitate minimă de ulei într-o tigaie antiaderentă.
Proprietățile benefice ale cartofilor
Acidul folic ajută sistemului sangvin, iar fosforul și calciul ajută dinții și oasele. Quercetina întărește vasele de sânge și capilarele și, de asemenea, îmbunătățește funcționarea plămânilor. Desigur, cel mai important din cartofi, este potasiul, care ajută sistemul cardiovascular, restabilește presiunea arteriala și ameliorează inflamatiile.

Distribuie
post-img
Prev post

LEUSTEANUL, PLANTA CU BENEFICII, LA INDEMANA TUTUROR

Next post

OTITA LA COPII

post-img