Clicky

CARDIOMIOPATIA EPISODUL 2

In articolul precedent, v-am vorbit despre tipurile de cardiomiopatie, continuam astazi cu etapele si cu tratamentul

Trei etape ale cardiomiopatiei

  1. In prima etapa, boala se manifestă prin semne minime, hemodinamica nu este perturbată.

  2. In cea de-a doua. simptomele sunt mai pronunțate, se observă tulburări hemodinamice minime, procesele distrofice la nivelul miocardului sunt moderat exprimate.

  3. In ultima etapa, apar modificări semnificative ale hemodinamicii în timpul activității fizice normale, o încălcare pronunțată a funcției sistolice a mușchiului inimii.

Simptomele tuturor tipurilor de leziuni miocardice sunt foarte asemănătoare, astfel încât diagnosticarea cardiomiopatiei este destul de dificilă. De aceea, toate formele de boli cardiovasculare necesită un diagnostic cuprinzător și trimitere la specialiști cu înaltă calificare, care sunt pricepuți în toate metodele de diagnosticare a patologiilor cardiace.

La diagnosticarea cardiomiopatiei, medicii se bazează nu numai pe datele examinării fizice (examinarea) pacientului, care este prima etapă, ci și pe rezultatele examinărilor instrumentale specifice care sunt incluse în protocolul de diagnostic. Acestea includ: electrocardiografie (ECG), ergometrie, ecocardiografie, radiografie, ecografia inimii.

Pentru a determina cu exactitate tipul de cardiomiopatie, pacienților cu leziuni miocardice li se pot prescrie proceduri suplimentare de diagnostic: imagistica prin rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie coronariană, ventriculografie.

Dacă familia pacientului a avut cazuri de boli de inimă, se poate prescrie si un studiu genetic (ADN), deoarece cardiomiopatia este adesea ereditară. Dacă se găsesc defecte la anumite gene, este mult mai ușor să faci un diagnostic corect.

Abia după obținerea și analizarea tuturor informațiilor posibile, studierea istoricului medical al pacientului și evaluarea individuală a stării sale de sănătate, este posibil să se facă un diagnostic precis și să prescrie tratamentul corect pentru cardiomiopatie.

Cum să tratezi cardiomiopatia

În funcție de severitatea și tipul bolii, pacientului i se poate recomanda repausul la pat si sa limiteze activitate fizică, să se respecte o dietă specială (reducerea sării, alimente grase, interzicerea alcoolului și fumatul).

Pasii ulteriori vor depinde dacă este vorba despre o cardiomiopatie primară sau secundară.

Pentru tratamentul cardiomiopatiei, se utilizează terapia medicamentoasă, tratamentul chirurgical, precum și prevenirea complicațiilor.

Intervenția chirurgicală pentru cardiomiopatie este foarte rară. Operația este indicată atunci când este necesară reducerea dimensiunii pereților camerei, repararea sau înlocuirea supapelor deteriorate, îndepărtarea părții deformate a mușchiului inimii. Uneori se poate instala un stimulator cardiac permanent, în cazuri extreme se efectuează un transplant de inimă.

Cardiomiopatia este o boală care nu poate fi complet vindecată. Sarcina medicului este de a prescrie cel mai eficient tratament care va ajuta la oprirea simptomelor principale și la prevenirea progresiei patologiei.

Sarcina pacientului este să aibă grijă să nu se ajungă la complicații. Este important să vă schimbați stilul de viață și să eliminați factorii care duc la acestea, să fiți sub supravegherea constantă a unui cardiolog și să urmați recomandările lui cu strictete.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SCĂPĂM DE DUREREA CRONICĂ ATUNCI CÂND MEDICAMENTELE NU MAI AJUTĂ

Next post

OTITA MEDIE, URGENTA FRECVENTA LA COPII

post-img