Clicky

CARDAMONUL, CONDIMENTUL CARE REGLEAZĂ ZAHĂRUL DIN SÂNGE

Cardamonul este un condiment cunoscut încă din Antichitate, când era folosit pentru tratarea bolilor digestive.

Studii recente au confirmat ceea ce indienii știau cu mii de ani în urmă, anume că acest condiment previne și chiar reduce riscul apariției ulcerelor gastrice și poate ameliora stările de greață, vărsături sau disconfort abdominal.

Cardamomul conține proteine, carbohidrați, dar și un procent mai mic de grăsimi, flavonoide, terpenoide și uleiuri esențiale. Semințele conțin și nutrienți esențiali precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina A, C, mangan și sodiu.

Cardamomul poate fi de ajutor pentru persoanele cu probleme respiratorii, în timp ce conţinutul ridicat de mangan îl recomandă și persoanelor cu diabet.

Astfel, un studiu clinic a constatat ca persoanele cu diabet zaharat care au avut niveluri mai ridicate de mangan în sânge au fost mai protejate de colesterolul „rău” decât cele cu niveluri mai mici, fapt ce confirmă că acest condiment este eficient în combaterea debutul diabetului.

Cardamomul are un efect benefic și pentru afecțiunile cardiovasculare, deoarece controlează hipertensiunea arterială și generează un ritm cardiac mai scăzut.

Cardamonul se comercializează sub formă de păstăi, praf, ulei esențial sau supliment alimentar sub formă de capsule. Condimentul se folosește la prepararea diferitelor feluri de mâncare, de la tocane, până la deserturi. De asemenea, cardomonul este un excelent ingredient pentru cafeaua de dimineață.Distribuie
post-img
Prev post

ATENȚIE LA BOALA CRONICĂ DE RINICHI! INCIDENȚA EI DEPĂȘEȘTE 10%, ÎN ROMÂNIA

Next post

ALIMENTE CARE REDUC RISCUL DE DEPRESIE SAU CUM AFECTEAZĂ DIETA EMOȚIILE ȘI STAREA DE SPIRIT

post-img