Clicky

CĂRBUNELE MEDICINAL. CE ESTE ȘI LA CE FOLOSEȘTE?

Cărbunele medicinal, numit și activ, se folosește în medicină și în cosmetică, și se obține prin arderea unor esențe lemnoase precum teiul, nucul, cireșul sau mărul.

Cărbunele medicinal este un calmant natural în crizele de gastrită, deoarece neutralizează aciditatea sucurilor gastrice. În caz de indigestie și balonare, cărbunele medicinal curăță sistemul digestiv de substanțele toxice.  De asemenea, pulberea de cărbune activ poate elimina gazele intestinale. 

Potrivit unor studii recente, cărbunele medicinal poate ajuta la îmbunătățirea funcției rinichilor. Pe urmă, cărbunele activ este un remediu folosit chiar și în medicina de urgență în cazul intoxicațiilor cu diferite substanțe sau în caz de supradoză.

Nu în ultimul rând, cărbunele medicinal este folosit uneori ca remediu pentru mahmureală, deoarece poate reduce nivelul de acool din sânge.

Interesant la cărbunele medicinal este să deși poate să prevină absorbția toxinelor, totuși el nu este absorbit de organism.

În ceea ce privește utilizarea cărbunelui medicinal în cosmetică, trebuie menționat să acesta este folosit în anumite măști pentru curățarea tenului. Totodată, cărbunele medicinal este recomandat și pentru îngrijirea dinților, el regăsindu-se în anumite produse destinate albirii dinților.

În farmacii, cărbunele medicinal se găsește sub formă de comprimate sau de pulbere.

Atenție! Consumul în exces poate dăuna sănătății, deoarece cărbunele medicinal poate împiedica absorbția substanțelor nutritive de către organism. De asemenea, poate să afecteze efectul unor medicamente. Așadar, cărbunele medicinal trebuie administrat la recomandarea medicului.

Distribuie
post-img
Prev post

ALERGIA LA ACARIENII DE LA PRAFUL DIN CASĂ

Next post

CEVA BUN: TOCINEI BUCOVINENI DE POST

post-img