Clicky

CAPRIFOIUL SAU MÂNA MAICII DOMNULUI, O PLANTĂ DE LEAC

Caprifoiul, cunoscut la noi sub denumirea de „Mâna Maicii Domnului”, este o plantă cu un parfum extraordinar, care are și beneficii pentru sănătate, atunci când este folosită în scopuri terapeutice.

Florile de caprifoi, atât de delicate și de parfumate, conțin quercitină, magneziu, uleiuri esențiale, calciu și vitamina C.

Toate acestea conferă florilor de caprifoi un puternic efect antimicrobian, explicând astfel de ce aceste flori au fost folosite încă din Antichitate pentru combaterea diferitelor afecțiuni.

Cum se folosește caprifoiul:

Infuzia de caprifoi se prepare punând într-un vas o cană cu flori de caprifoi peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se acoperă și lasă la infuzat 7-8 minute, se strecoară și se bea pe tot parcursul zilei.

Această infuzie are proprietăți antimicrobiene, diuretice, calmante și, nu în ultimul rând, infuzia de caprifoi scade nivelul de zahăr din sânge, stabilizând valoarea glicemiei.

Maceratul de caprifoi se prepară dintr-o cană de flori de caprifoi, peste care se pune un litru de apă. Se lasă la macerat până seara, apoi se strecoară și se păstrează în recipient de sticlă.

Maceratul de caprifoi se folosește extern, pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi petele maronii.

Atenție! Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește un control medical.

Distribuie
post-img
Prev post

TREI CEAIURI DE FOLOS ÎN ARTRITĂ

Next post

BLEFAROPLASTIA: 5 MITURI DESPRE CHIRURGIA PLEOAPELOR

post-img