Clicky

Când este binevenit ceaiul fierbinte: iarna sau vara?

Ceaiul fierbinte a devenit sinonim cu tratamentul impotriva racelii, dar oare el poate fi consumat doar iarna la zapada sau este potrivit si in alte perioade ale anului?!
Vară, soare, căldură, mare… dorinta noastră de ceai fierbinte se estompează în favoarea unui smoothie foarte rece, suc sau ceai cu gheață. Doar gandul ca te poti apropia de o băutură fierbinte te incinge, parca si mai tare. Pentru marea majoritate dintre noi, ceaiul fierbinte vara nu ne potolește setea, ci ne face să transpiram si mai tare, ceea ce nu este neapărat plăcut.
Cu toate acestea, tuaregii din deșert își potolesc setea cu ceai fierbinte, dar oare de ce? Ființele umane sunt homeoterme, ceea ce înseamnă că ne putem regla temperatura corpului pentru a o menține constantă.
În acest fel, transpirația permite organismului să se termoregleze, așa că atunci când consumi o băutură fierbinte, aceasta induce transpirația și astfel împrospătează întregul corp.
În schimb, consumul unei băuturi foarte reci într-un mediu deosebit de fierbinte va necesita mult efort din partea organismului: încetinește digestia, previne absorbția lichidelor și, prin urmare, nu hidratează.
Așa că, și în caz de căldură, nu vă fie teamă să beți ceai fierbinte. Insoțite de dușuri fierbinți, ne va regla temperatura corpului si vom face fata cu brio zilelor caniculare. Ceaiul fierbinte ne ajută corpul să se relaxeze și să se calmeze, ceea ce nu se intamplă cu băuturile reci, chiar dacă ne oferă o senzatie placută pe moment.
Pe lângă acestea, ceaiul fierbinte contribuie la o circulație corespunzatoare a sângelui, la absorbția corecta a vitaminelor și mineralelor, dar și la consumul de grasime, ajutându-ne să și pierdem in greutate.

Distribuie
post-img
Prev post

Beneficiile si dezavantajele berii fara alcool

Next post

RUPTURA DE COAFA ROTATORIE: DOCTOR MIHAI RASCU - https://campioninsanatate.ro

post-img