Clicky

CÂND DEVINE PERICULOASĂ FOLIA DE ALUMINIU?

Folia de aluminiu a devenit, de ceva vreme, nelipsită din bucătăriile românilor, fiind folosită în cele mai diverse moduri, de la prepararea unei fripturi la cuptor, la împachetarea pachețelului pentru copil la școală.

Utilitatea foliei de aluminiu este evidentă, însă rămâne sub semnul întrebării dacă este sănătos sau nu să o folosești. Sunt voci care susțin că nu este niciun pericol, în timp ce altele arată că particule din acel metal ar putea ajunge în mâncarea ta.

Organizația Mondială a Sănătății susține că un om poate ingera prin hrană până la 50mg de aluminiu pe zi fără să existe pericol pentru sănătate, notează Adevărul.

Pe de altă parte, în urma unor studii recente, cercetătorii au descoperit că prin gătirea alimentelor în folie de aluminiu crește riscul apariției osteoporozei și, de asemeena, riscul bolii Alzheimer.

În funcție de felul și temperaturile la care este gătită mâncarea cantitatea de aluminiu pe care o putem consumă poate ajunge până la 139,2 mg, mai arată studiul.

Nu este un pericol să păstrăm alimentele la rece în folie de aluminiu, deoarece la aceste temperaturi, transferul particulelor de aluminiu este minim. În schimb, când gătim în folie sau vase de aluminiu la temperaturi de peste 150 de grade, mai arată studiul, transferul particulelor de aluminiu către alimente este extrem de mare.

În cazul cărnurilor roșii transferul este 378%, în timp ce în cazul cărnurilor de pasăre trasnferul este de 215%, au descoperit cercetătorii. În plus, alimentele acide, cum sunt roșiile, lămâile, oțetul, preiau și mai mult din aluminiul din folie. De exemplu, în cazul roșiilor trasferul este de 3-6mg/100g produs dacă acesta este gătit în aluminiu.

Distribuie
post-img
Prev post

CE AU ÎN COMUN POSTUL ȘI VEGETARIANISMUL?

Next post

CROCHETE DE OREZ

post-img