Clicky

CALMEAZĂ DUREREA, ÎNTĂREȘTE INIMA ȘI TE AJUTĂ SĂ MĂNÂNCI MAI PUȚIN: CE MUZICĂ ASCULTĂM ÎN FUNCȚIE DE AFECȚIUNI?

Strămoșii noștri credeau că muzica are puteri vindecătoare. În orice etapa din istorie, a fost folosita ca un remediu puternic pentru diferite afecțiuni.

Dacă ai simțit vreodată că muzica are un efect pozitiv asupra bunăstării tale, nu te-ai inseat, muzica este într-adevăr bună pentru sănătatea ta.

Womans World a numit trei moduri principale prin care muzica vă poate ajuta sănătății.

Muzica ușurează durerea

Dacă aveți dureri de spate sau articulații, deschideti un post de radio clasic în timp ce vă faceti treburile si astfel va puteți reduce durerile din corp.

Cercetătorii au descoperit că atunci când șoarecilor li s-a pus muzică orchestrală, în special Bach, acestia au simțit mai puțină durere. Cheia a fost volumul muzicii. Dați muzică la 50 de decibeli, care este un nivel plăcut de muzică de fundal liniștită, pe care s-ar putea s-o auzi într-un restaurant gourmet sau într-un lift. Oamenii de știință bănuiesc că acest nivel de sunet distrage atenția creierului suficient pentru a suprima transmiterea semnalelor de durere.

Muzica îmbunătățește starea vaselor de sânge și a inimii

Un studiu publicat în jurnalul Circulation a constatat că cei care ascultau muzică optimistă timp de 30 de minute pe zi au prezentat semne de îmbunătățire a sănătății vasculare. Oamenii de știință de la Harvard spun că creierul procesează sunetul în aceeași zonă care reglează bătăile inimii și respirația, așa că, un sunet înălțător poate determina organismul să încetinească ritmul cardiac, respirația și tensiunea arterială.

Muzica te ajută să mănânci mai puțin

La cină, ascultă melodiile tale preferate slow și jazz. Un studiu din 2021 din revista Appetite a constatat că ascultarea muzicii jazz într-un ritm mai lent a motivat participanții să aleagă alimente mai sănătoase decât cei care ascultă muzică mai rapidă. Există, de asemenea, dovezi că piesele mai lente ne pot ajuta să mâncăm mai încet. Un studiu publicat în Psychological Reports a constatat că atmosfera afectează cât de mult mâncăm, iar muzica joacă un rol important. Studiul a ajuns să arate că muzica lentă și calmă ajută clienții restaurantelor fast-food să mănânce mai puțin.

Distribuie
post-img
Prev post

HRIȘCA: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII PENTRU ORGANISM

Next post

PROBLEME DE MEMORIE? VERIFICĂ-ȚI COLESTEROLUL!

post-img