Clicky

Cel mai vechi remediu pentru „căderea de calciu”

„Căderea de calciu” este o denumire destul de răspândită pentru o afecțiune medicală numită hipocalcemie, care constă în scăderea nivelului de calciu din sânge.
Hipocalcemia se manifestă prin crampe musculare, confuzie, depresie, probleme de memorie, furnicături la nivelul buzelor, degetelor și picioarelor, dar și prin încordare și durere la nivel muscular.
În general, hipocalcemia apare din cauza unui aport scăzut de calciu și, ulterior, prin pierderea calciului prin urină, precum și prin deficiența în mutarea calciului din oase în circulația sanguină, explică dr. Ghinea Adela, medic specialist endocrinologie.
Cauzele hipocalcemiei:
Un nivel scazut de magneziu;
Deficitul de vitamina D, fie ca urmare a consumului inadecvat de vitamina D, fie a expunerii inadecvate la soare;
Tulburari renale;
Consum inadecvat de calciu;
Diferite tulburari care reduc absorbtia calciului;
Pancreatita;
Anumite medicamente, printre care unele antibiotice și anticonvulsivante.
Diagnosticul de hipocalcemie este determinat prin măsurarea nivelului calciului din sânge. Medicul mai poate recomanda analize de sânge pentru evaluarea funcției renale și pentru măsurarea nivelurilor magneziului, fosfaților, hormonului paratiroidian și al vitaminei D.
Cel mai frecvent tratamentul constă în suplimente de calciu și vitamina D.
Alimentație
O persoană care se confruntă cu hipocalcemie trebuie să aibă grijă ca prin alimentație să asigure necesarul de calciu pentru organism. Nu doar produsele lactate sunt bogate în calciu, ci și fasolea, nucile, măslinele, mazărea și pătrunjelul. Pe urmă, magneziu se găsește în banane, spanac, varză și fulgi de ovăz.
Coaja de ou, cel mai vechi remediu
Un remediu de pe vremea bunicii se prepară din coajă de ou. Cojile de ou se spală și se lasă la uscat. Pe urmă, se macină prin râșnița de cafea. Ulterior, pulberea de păstrează într-un borcan de sticlă, la loc uscat. Acest praf se poate consuma dizolvat în puțină apă, câte o linguriță pe zi, sau se poate pune la macerat cu zeamă de lămâie. O linguriță de praf de coajă de ou se pune într-un vas, peste care e toarnă sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă. Se amestecă bine. Se ia câte o linguriță în fiecare zi.

Distribuie
post-img
Prev post

Cafeaua pe stomacul gol

Next post

Hormonul care ne împiedică să slăbim

post-img