Clicky

BRUSTURELE, PLANTA CARE SCADE NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE

Brusturele este o plantă medicinală cunoscută încă din Antichitate și apreciată în medicina naturistă pentru proprietățile sale hipoglicemiante, antireumatismale, antibacteriene, astringente.

În tratamentele naturiste, de la această plantă se folosesc mai ales rădăcinile, dar și frunzele În trecut, rădăcinile de brusture erau folosite în special pentru curățirea sângelui. În prezent, brusturele este folosit în ceaiurile recomandate în caz de diabet zaharat, dar este recomandat și în afecțiunile digestive, în afecțiunile respiratorii, în bolile renale și în cele de piele.

Utilizare:

Infuzia se realizează din 2-3 linguri de rădăcini uscate și mărunțite, la un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, se strecoară și se bea acest ceai pe parcursul întregii zile.

Ceaiul de brusture este recomandat în diabet, deoarece scade nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, acest ceai este diuretic, stimulând funcțiile renale.

Decontul din rădăcini de brusture se face din două linguri de rădăcini uscate și măcinate la 500 ml de apă clocotită. Se lasă să fiarbă pentru 5 minute și pe urmă se pune la infuzat pentru 15 minute. Se bea întreaga cantitate în cursul unei zile. Este recomandat în caz de criză biliară, gripă și răceală.

Sucul din rădăcini proaspete de brusture, recoltate primăvara, este recomandat pentru tratarea rănilor și pentru calmarea durerilor cauzate de furunculi.

Atenție! Acest articol are rol informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE ȚELINĂ. CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ, CEL MAI BUN DETOXIFIANT AL ORGANISMULUI

Next post

HEMOFILIA, SIMPTOME ȘI OPȚIUNI DE TRATAMENT

post-img