Clicky

BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ PRIMĂVARA: GASTRITA, SIMPTOME ȘI REMEDII NATURISTE

Dacă iarna ne confruntăm cu răceli și gripă, iată că și primăvara este un anotimp în care anumite boli se agravează.

Este și cazul gastritei. Gastrita reprezintă o inflamație acută sau cronică a mucoasei gastrice. Gastrita poate să fie acută sau cronică și apare din cauze multiple, fie în urma unei infecții cu bacteria Helicobacter Pylori, fie ca urmare a consumului excesiv de tutun și alcool. De multe ori, lipsa unui program pentru a lua masa și expunerea la un șoc emotional pot cauza gastrită.

Modul în care se manistă gastrita depinde foarte mult de cauzele ei. Dacă a fost cauzată de o infecție bacteriană, este foarte probabil ca acest tip de gastrită să nu prezinte simptome. Pe de altă parte, dacă gastrita este cronică, dacă mucoasa stomacului a fost deja lezată, este foarte probabil să apară dureri intense de stomac și chiar hemoragii digestive.

Cele mai frecvente simptome:

– durere fAoarte puternică în partea de sus a abdomenului;

– senzație de greață și vărsături;

– balonare;

– uneori diaree;

– pierderea poftei de mâncare.

Trebuie menționat faotul că simptomele gastritei pot să apară brusc și să se manifeste sever, dacă vorbim de gastrita acută sau să dureze mai mult timp, precum la gastrita cronică.

Dacă prezentați aceste simptome, trebuie să vă programați la un medicul specialist gastroenterolog, pentru ca în urma unor analize specifice, să primiți un diagnostic exact și să aflați ce tratament trebuie să urmați.

În cazul gastritei, foarte important este și regimul alimentar, fiind interzise alimentele prăjite, alimentele picante, legumele și fructele crude, cu un aport ridicat de aciditate, băuturile carbogazoase, precum și alcoolul și fumatul. De asemenea, un rol foarte important în tratarea acestei boli îl are și respectarea unui program de luat masa, care să includă cele trei mese principale, micul dejun, prânzul și cina.

Remedii naturiste:

În plus față de tratamentul medicamentos, sunt recomandate o serie de remedii naturiste, fiind apreciate pentru efectul lor în tratarea gastritei plante precum mușețelul, menta, roinița, schinelul, tătăneasa, acestea fiind recomandate în funcție de timpul gastriei.

Iată o serie de tratamente recomandate de Victor Duță:

1.Tratament cu ceai de schinel. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită, opărită cu 250 ml de apă clocotită. Din acest ceai se bea câte o treime de cană cu 30 de minute înainte de masa principală.

2. Tratament cu ceai de mușețel. Ceaiul se prepară din 1-2 lingurițe de flori de mușețel, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Se lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Se bea de 3 ori pe zi o cană de ceai îndulcit cu miere de albine, din care o cană dimineața pe stomacul gol.

3. Tratament cu ceai din flori de salcâm. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de flori de salcâm, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Ceaiul va sta la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni de ceai/zi, între mese. Acest ceai calmează senzația arsurilor din stomac.

Atenție! Pentru a preveni agravarea gastrietei primăvara trebuie evitate abuzurile atât în ceea ce privește alimentația, cât și în ceea ce privește consumul de alcool, de cafea și de tutun.

Distribuie
post-img
Prev post

ESTI OBOSITA, DAR TREBUIE SA AI GRIJA DE TENUL TAU!

Next post

CE SEMNALEAZĂ SETEA EXCESIVĂ

post-img