Clicky

BOALA MENIERE ȘI SCHIMBAREA STILULUI DE VIAȚĂ

Boala Meniere este o afecțiune a urechii interne, care poate fi întâlnită la orice vârstă, atât la copiii mai mici de 4 ani, cât și la persoanele de peste 90 de ani.

Totuși, această boală este mai frecventă în cazul persoanelor din categoria de vârstă 40-60 de ani, femeile fiind mai predispuse la această afecțiune, comparativ cu bărbații.

Simptomele bolii Meniere:

1.Vertijul, adică senzația subiectivă de mișcare, pacientul având impresia că se mișcă sau că obiectele din jurul lui se rotesc, deși el stă pe loc;

2.Scăderea auzului, mai ales pentru sunele de frecvență joasă;

3.Tinitus, zgomote în urechi;

4. Senzație de greață și vărsături;

5. Presiune la nivelul urechii interne afectate.

Apariția acestor simptome face de neamânat un control medical, deoarece doar medicul specialist poate să pună un diagnostic corect și să prescrie un tratament corespunzător.

Schimbarea stilului pe viață:

Pentru persoanele care suferă de boala Meniere, un stil de viață sănătos este vital. Persoanele care au acestă afecțiune trebuie să limiteze consumul de cafea, care poate agrava tinitusul, de alcool și de ciocolată. De asemenea, este bine ca renunțatul la fumat să devină o prioritate.

Pe urmă, gestionarea stresului este extrem de importantă pentru persoanele care suferă de boala Meniere, pentru că șocurile emoționale pot declanșa crize puternice de vertij. Meditația și tehnicile de relaxare trebuie să devină o obișnuință în viața oamenilor care suferă de această boală.

Distribuie
post-img
Prev post

PROPRIETĂȚILE BENEFICE ALE GULIEI

Next post

PARALIZIE IN TIMPUL SOMNULUI! CE ESTE CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ FACI FAȚĂ ACESTUI COȘMAR?

post-img