Clicky

Bila „leneșă”

Dischinezia biliară, afecțiune cunoscută în popor sub denumirea de „bilă leneșă”, dă bătăi de cap- la propriu- multor persoane.
Vezica biliară are rolul de a elimina bila imediat după ce mâncăm, însă- când nu face acest lucru în mod corespunzător- îngreunează digestia. Imediat apar semnele că avem o bilă „leneșă”: durerea sub coasta dreaptă, greață și vărsături, gust amar, balonare și durere de cap.
Vezica biliară are rol de rezervor biliar și când e stimulată, se evacueaza minimum 40% în intestin pentru digestia grăsimilor. În anumite condiții, precum stres, tulburări neurodegenerative sau hormonale, obezitate, sex și vârstă (frecvent la femei între 30-50 ani)- funcția este alterată, golindu-se mai mult sau mai puțin, explică dr. Paul Bosonea, medic specialist Gastroenterologie.
Potrivit acestuia, regimul alimentar este foarte important în cazul acestei afecțiuni și constă în evitarea alimentelor care pot declanșa o criză dureroasă și excesele alimentare: grăsimi, prăjeli, afumături, condiment, ciocolată. Este important ca mesele să fie regulate, cu porții mici. Nici castravetele nu este indicat persoanelor care au probleme cu bila, cum nici salata de vinete s-ar putea să nu le pice prea bine.
Remedii naturiste
Dacă aveți o bilă „leneșă”, nu ocoliți ceaiurile. E bine să aveți în casă ceaiuri din păpădie, anghinare, rostopască, gălbenele, sunătoare și pelin. Infuziile se beau înainte de masă.
Nu doar ceaiurile, ci și tincturile din aceste plante sunt de mare ajutor. Aceste tratamente din plante reduc balonările și tulburările digestive, dar calmează și durerile date de contracțiile vezicii biliare.
În plus față de plantele mai sus enumerate, uleiul de măsline amestecat cu suc de lămâie este un alt remediu naturist care dă rezultate. O înghițitură din acest amestec, dimineața, înainte de micul dejun, face adevărate minuni.

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

ATENTIE LA ALERGIA PRODUSA DE FRIG

post-img