Clicky

Beneficiile uleiului de pește: 10 motive pentru a începe să-l luați

Despre beneficiile uleiului de pește stim cu totii încă din copilărie. Utilizarea acestui supliment era aproape obligatorie, deoarece se credea că numai el ne poate ajuta la formarea corectă a oaselor și la protejarea împotriva rahitismului. Si nu era nici pe departe doar un mit.
Uleiul de pește este o grăsime animală sănătoasă care provine din ficatul și mușchii speciilor mari de pești, cel mai frecvent cod, hering, ton sau macrou. Principala componentă cunoscută a uleiului de pește este Omega-3. Corpul nostru nu o poate produce de la sine, iar in lipsa acestei substanțe, starea generală a corpului se poate agrava. Deficitul de Omega-3 poate provoca tulburări nervoase, boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.
Cu toate acestea, este imposibil să pui un semn egal între Omega-3 și ulei de pește. Compoziția acestuia din urmă este mult mai bogată, contine diferite tipuri de acizi (în special, acetic, oleic, palmitic), Omega-6, vitaminele A și D, precum și fosfor, iod, magneziu și calciu.
Toate aceste elemente sunt foarte importante, deoarece sunt implicate în construcția celulelor, în procesul de regenerare a acestora. De aceea, uleiul de pește este esențial pentru sănătatea fizică și psihică și ajută la prevenirea bolilor asociate cu distrugerea țesuturilor și articulațiilor.
10 Motive pentru care ar trebuie sa luati ulei de peste
1. Sistemul cardiovascular
Studiile au arătat că în regiunile în care există mult pește, oamenii au mult mai puține probleme cu sistemul cardiovascular.
Consumul de pește sau ulei de pește:
reduce nivelul de colesterolul
normalizează trigliceridele (TG) – aceste grăsimi sunt considerate principala sursă de energie pentru celulele corpului, dar o creștere a nivelului lor crește riscul de boli cardiovasculare
reduce tensiunea arterială
îmbunătățește ritmurile neregulate ale inimii.
2. Sănătate mintală
Creierul are aproape 60% grăsime, majoritatea fiind acizi grași Omega-3. De aceea, pentru funcționarea normală a substanței cenușii, aceasta este nepretuita. Studiile au arătat că persoanele cu tulburări mintale au niveluri mai scăzute de Omega-3 în sânge.
De asemenea, deficitul de Omega-3 duce la depresie. Adăugarea uleiului de pește în dietă poate îmbunătăți starea și poate ameliora simptomele.
Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru funcționează mai lent, crescând riscul de a dezvolta boala Alzheimer. Uleiul de pește ajuta la stabilizarea activității creierului, iar unele studii confirmă că îmbunătățește memoria vârstnicilor.
3. Normalizarea greutății
Utilizarea uleiului de pește ajută la normalizarea greutății. Desigur, în combinație cu dieta și exercițiile fizice, eficacitatea este mult mai mare. Simpla luare a unui supliment nu poate duce la pierderea în greutate.
4. Vedere
Consumul regulat de ulei de pește ajută la îmbunătățirea stării ochilor, la prevenirea unora dintre problemele de vedere care apar la persoanele în vârstă.
5. Inflamații
Uleiul de pește ajută organismul să facă față mai rapid procesului inflamator. În plus, s-a demonstrat că suplimentarea cu ulei de pește reduce durerile articulare asociate cu artrita.
6. Sănătatea pielii
Pielea conține o cantitate mare de Omega-3, iar lipsa acesteia poate duce la deshidratare, peeling, roșeață. Aportul de ulei de pește permite scăderea acestor simptome și, de asemenea, îmbunătățește semnificativ starea pacienților cu boli de piele, cum ar fi psoriazisul și dermatita.
7. Sarcina
Adăugarea uleiului de pește în dieta femeilor însărcinate și a mamelor care alăptează ajută la îmbunătățirea vederii și a abilităților motorii la sugari. În plus, uleiul de pește poate reduce riscul de alergii. Omega-3 favorizează dezvoltarea fătului, în special a creierului și a ochilor acestuia. Prin urmare, experții recomandă consumul de ulei de pește din surse naturale în timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu ar trebui să alegeți pește care poate conține compuși de mercur: carnea de macrou, rechini, ton, adică carnea de pește cu viață lungă care acumulează diferite tipuri de otrăvuri în corpul lor.
8. Atenție și hiperactivitate la copii
Tulburările de comportament în copilărie pot fi prevenite luând suficient Omega-3. În plus, suplimentele cu ulei de pește ajută la reducerea neatenției, impulsivității și agresivității la copii. Mai mult, copiii mamelor care au luat ulei de pește în timpul sarcinii au o memorie mai bună.”
9. Ficatul
Ficatul procesează majoritatea grăsimilor și substanțelor nocive. Cu o boală a acestui organ, toate acestea încep să se acumuleze în organism. Luarea uleiului de pește îmbunătățește funcția ficatului și ajută la reducerea grăsimii hepatice.
10. Sănătatea oaselor
Calciul și vitamina D sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. Potrivit studiilor, persoanele care consumă în mod regulat Omega-3 au o densitate osoasă mai mare. Uleiul de pește previne, de asemenea, bolile osoase.
Contraindicatiile uleiului de peste
Pe langa beneficii, sunt si persoane care ar trebui sa acorde o atentie sporita consumui de ulei de peste. Astfel:
1. Persoanele cu diabet ar trebui să-și limiteze aportul de ulei de pește pentru că ajută la creșterea nivelului de zahăr din sânge.
2. Luarea uleiului de pește reduce coagularea sângelui, ceea ce poate duce la sângerări ale gingiilor și/sau sângerări nazale. Din același motiv, riscul de hemoragie cerebrală (accident vascular cerebral) crește.
3. Uleiul de pește reduce presiunea arteriala, de aceea persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să fie mai atenți cu acest supliment.
4. Tulburările intestinale (diaree și flatulență) pot fi declanșate și de aportul excesiv de ulei de pește.
5. Uleiul de pește poate provoca greață, arsuri la stomac, amețeli, dureri articulare și probleme, insomnie și anxietate.

Distribuie
post-img
Prev post

PASTILA FRESH! @ YOUTUBE: CAMPION IN SANATATE​

Next post

Ruladă carne de curcan

post-img