Clicky

BENEFICIILE ULEIULUI DE CIULIN DE LAPTE (SILIMARINA)

Uleiul de ciulin de lapte este un remediu excelent pentru refacerea ficatului si a vezicii biliare. Produsul este bogat în vitamine, minerale si stabilizează sistemul nervos.

Compoziția și beneficiile uleiului de ciulin de lapte

Ciulinul de lapte (silimarina) este o plantă cu flori care aparține familiei mușețelului și ambroziei, fiind originară din țările mediteraneene.

Uleiul de ciulin de lapte este un produs natural și o sursă bogată de vitamine (A, D, E, F), minerale și oligoelemente (cupru, zinc, seleniu, iod, bor și altele). El are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați necesari organismului. Produsul este bogat în substanțe biologic active, principala dintre acestea fiind silimarina.

Silimarina este utilizată în diferite afecțiuni hepatice, în special în cele cronice, inclusiv in ciroza și carcinomul hepatocelular, datorită puterii sale antioxidante, antiinflamatorii și antifibrotice.

Acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a silimarinei are ca scop reducerea leziunilor hepatice asociate virusului prin atenuarea răspunsului inflamator și modularea sistemului imunitar. Silimarina are un efect antiviral direct asociat cu administrarea sa intravenoasă pentru infecția cu virusul hepatitei C.

Beneficiile uleiului de ciulin de lapte:

1. Reduce rezistenta la insulina la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.

2. Ajută la dermatită, eczeme, psoriazis.

3. Reduce nivelul de colesterol rău si protejează sistemul cardiovascular.

4. Reduce diviziunea celulelor canceroase în cancerul de sân, plămân, colon, prostată, col uterin, rinichi.

5. Reduce deteriorarea celulelor din chimioterapie și radioterapie;

6. Prevne boala Alzheimer.

7. Previne îmbătrânirea prematură.

8. Ameliorează simptomele menopauzei si durerea din timpul menstruației.

9. Normalizează digestia.

10. Crește rezistența organismului la boli infecțioase după intervenție chirurgicală.

11. Facilitează tusea, înmoaie respirația în bolile respiratorii acute și cronice.

12. Sprijină funcția ficatului și ajută la tratarea hepatitei B și C.

Uleiul de ciulin de lapte protejează și îmbunătățește circulația sângelui, ajutând ficatul să detoxifice sângele. Produsul poate fi folosit atât pentru prevenire, cât și pentru tratament, dar este important să respectați precauțiile și recomandările medicilor.

Cand este contraindicat ciulinul de lapte?

  • Persoanele cu alergii la anghinare, kiwi, ambrozie, margarete și crizanteme sunt expuse unui risc de a face alergie in urma consumului de ulei de ciulin.

  • Poate provoca tulburări digestive, în special balonare, diaree, greață, vărsături.

  • Interacționează cu medicamentele care reduc colesterolul crescut și tensiunea arterială, tratează infecțiile, insomnia.

  • Deoarece ciulinul de lapte scade nivelul zahărului din sânge, persoanele cu diabet ar trebui să consulte medicul înainte de a-l lua, deoarece poate duce la un nivel prea scăzut de zahăr din sânge.

  • Uleiul nu este recomandat persoanelor cu ulcer peptic de stomac și duoden, dischinezie biliară și alte boli ale vezicii biliare și pancreasului.

Cum să luați ulei de ciulin de lapte?

Uleiul de ciulin poate fi folosit extern si intern. Utilizarea externă este relevantă pentru dermatită și eczeme. Pentru sănătatea ficatului, întărirea imunității și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, uleiul se administrează pe cale orală zilnic, pe stomacul gol.

Tratamentul se ia pe o perioada de 1-2 luni. Doza exactă depinde de starea medicală și de scopul tratamentului si este stabilită numai de medic.

Pentru ficat, uleiul de ciulin de lapte se ia de trei ori pe zi pe stomacul gol, 1 lingură. Perioada de tratament durează 30 de zile. Uleiul trebuie să fie la temperatura camerei, nu trebuie încălzit.

Distribuie
post-img
Prev post

GUSTARE DE POST CU PÂNĂ LA 50 DE EURI!

Next post

ARGINTUL COLOIDAL, BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

post-img