Clicky

Beneficiile si dezavantajele berii fara alcool

Medicii repetă în mod constant: alcoolul este dăunător sănătății! Unele persoane ascultă acest sfat și nu beau deloc, iar altele aleg sa consume doar băuturi răcoritoare. Acestea includ in lista lor nu doar apa necesară unei persoane, ci și berea fără alcool. Pentru mulți bărbați și femei care conduc, aceasta este o alternativă de înțeles la alcool, deși nu cea mai sigură, după cum se dovedește.
Berea fără alcool este prima opţiune a persoanelor care vor să renunţe la alcool din cauza unei afecţiuni a ficatului sau a celor care pur şi simplu nu tolerează alcoolul şi vor să se răcorească într-o zi de vară.
Berea fără alcool are numeroase beneficii în comparaţie cu berea care conţine alcool:
ajută la refacerea musculară
contribuie la sănătatea oaselor
reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge, care favorizează apariţia bolilor de inimă
protejează ficatul
reduce riscul de boli de inimă
te binedispune
creşte pofta de mâncare, un aspect important dacă eşti subponderal
te hidratează şi previne riscul de pietre la rinichi
Ştim că băuturile alcoolice pot stimula producţia de dopamină la nivelul creierului, dar puţini ştiu că acelaşi efect îl are şi berea fără alcool. Dopamina este unul dintre principalii neurotransmiţători de la nivelul sistemului nervos şi este responsabil de nivelul fericirii, influenţând optimismul şi motivaţia.
Pentru că are în compoziţie minimum 90% apă, berea fără alcool este o băutură indicată în sezonul cald, care poate preveni deshidratarea. Desigur, asta nu înseamnă că poţi să înlocuieşti complet apa plată cu berea fără alcool! De asemenea, berea fără alcool conţine compuşi cu efect izotonic, la fel ca băuturile de rehidratare pentru sportivi
Dar care ar fi dezavantajele acestei bauturi?
Potrivit studiilor, berea fără alcool este doar fără alcool pe ambalaj. După două sau trei sticle, alcooltestul poate să nu dea rezultatul așteptat. Se pare că, până și berea fără alcool poate conține de la 0,5 la 1% alcool.
Un alt dezavantaj al acestei băuturi este efectul diuretic. După o astfel de bere, mineralele iti vor părăsi organismul și te vor lasa mai sarac in ele, decat inainte de a bea.
De asemenea, este important de reținut că berea fără alcool conține carbohidrați rapizi, ceea ce înseamnă că dacă te lași “pe mana ei”, zahărul poate creste brusc si nu se poate termina bine.
Expertii concluzioneaza că berea fără alcool consumata in exces poate cauza aceleași probleme ca și berea obișnuită. Singura diferență este că alcoolul etilic nu va intra în organism.

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

Când este binevenit ceaiul fierbinte: iarna sau vara?

post-img