Clicky

Beneficiile și daunele curmalelor: 7 demonstratii științifice

Aceste fructe uscate dulci sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice, dar în unele cazuri, consumul de curmale poate fi contraindicat.
Curmalele sunt fructele unui palmier tropical. În funcție de soi, fructele proaspete au dimensiuni mici și variază de la galben și roșu până la maro închis. Ele sunt adesea vândute sub formă de fructe uscate. Puteți determina cat de uscate sunt curmalele după aspectul lor. Cu cât coaja este mai netedă, cu atât fructele sunt mai proaspete. Curmalele sunt uneori înmuiate în sirop, dar chiar și fără adaos de zahăr, au o aromă de caramel recunoscută.
Sa vedem care sunt proprietatile curmalelor.
1. Curmalele sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții din alimente ajută la reducerea riscului de a dezvolta multe boli periculoase. Ei protejează celulele de radicalii liberi care provoacă reacții oxidative dăunătoare. Fructele de curmal conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți în comparație cu alte produse similare – prune și smochine. Fructele de cumal sunt bogate în flavonoide și acid fenolic, care reduc inflamația, precum și în carotenoide, care sunt bune pentru inimă.
2. Conțin multe fibre. Un studiu a confirmat că cei care au mâncat șapte curmale pe zi si-au îmbunătățit semnificativ procesele digestive. Acest lucru este facilitat de fibre, care previn creșterea bruscă a zahărului din sânge.
3. Curmalele vă ajută să vă mențineți creierul sănătos. Experimentele au confirmat că fructele de palmier reduc markerii inflamatori din sânge, care pot provoca boli neurodegenerative, inclusiv boala Alzheimer. În plus, curmalele reduc activitatea proteinelor beta-amiloide – cauza plăcilor din creier. Când se acumulează, conexiunile dintre celule sunt adesea întrerupte.
4. Curmalele sunt un îndulcitor natural. Fructele dulci conțin multă fructoză, așa că pot înlocui zahărul alb obișnuit. Curmalele sunt folosite pentru a face o pastă, fiind amestecate cu apă într-un blender. Deși sunt bogate în fibre și nutrienți, fructele sunt destul de bogate în calorii, așa că cel mai bine sa fie consumate cu moderație.
5. Menținerea oasele sănătoase. Curmalele conțin câteva minerale benefice, inclusiv magneziu, potasiu și calciu. Aceste substanțe previn bolile osoase, inclusiv osteoporoza.
6. Curmalele previn infecțiile. Astăzi, aproape toate infecțiile microbiene sunt tratate cu antibiotice. Aceasta este o metodă costisitoare, care are o serie de efecte secundare. Înlocuirea antibioticelor cu produse naturale poate fi o decizie inteligentă. Într-un studiu efectuat folosind extracte din semințe și frunze de palmier curmal, s-a descoperit că are rezistență activă la multe bacterii dăunătoare.
7. Fructele sunt ușor de adăugat în dieta ta. Spre deosebire de multe alimente care necesită un timp lung de gătire și ingrediente suplimentare, curmalele sunt o gustare sănătoasă gata preparată. În plus, ele pot fi folosite pentru a adăuga vâscozitate mâncărurilor, de exemplu, pentru prepararea deserturilor row vegane, pot fi combinate cu nuci și semințe. Fructele dulci stau la baza cremelor si siropurilor. Este util să le adăugați la micul dejun, astfel încât organismul să beneficieze de fibre pentru o lungă perioadă de timp. Conținutul ridicat de calorii face din curmale o gustare excelentă înainte de antrenament pentru a oferi un impuls treptat de energie.

Efectele negative ale curmalelor
În ciuda tuturor beneficiilor, în unele cazuri merită să reduceți numărul de curmale din dietă. Medicii nu sfătuiesc persoanele diagnosticate cu sindromul de colon iritabil sa manance multe curmale, deoarece ele sunt o sursă de fructoză, pot provoca balonare și indigestie.
La fel ca multe alimente, curmalele nu sunt sigure in cazul alergiilor, așa că, dacă intenționați să le încercați pentru prima dată, consultați-vă medicul și începeți cu un singur fruct.
Conțin un alcool de zahăr numit sorbitol, care poate provoca diaree. Prin urmare, dacă aveti probleme cu intestinele, este mai bine să nu le mâncați prea des, inclusiv ca parte a siropurilor.
Si pacienții cu diabet ar trebui sa le evite. Fructele dulci cresc nivelul de glucoză din sânge,
Pentru copiii cu vârsta sub trei ani, curmalul nu este recomandat, deoarece fructul astringent poate afecta negativ procesul de înghițire.
Utilizarea curmalelor în ultimul trimestru de sarcină promovează extinderea colului uterin și reduce nevoia de inducere artificială a travaliului.
100 g de fructe conțin:
277 kcal;
fibre, 7 g;
proteine, 2 g;
carbohidrați, 75 g.

Conținut de vitamine (% din valoarea zilnică):
vitamina K, 5%;
vitamina B6, 12%;
vitamina C, 1%;
mangan, 15%;
potasiu, 20%;
magneziu, 14%;
cupru, 18%;
fier, 5%.

Distribuie
post-img
Prev post

Ce sunt fobiile și cum scăpăm de ele?

Next post

Tratament inovator pentru persoanele cu diabet.

post-img