Clicky

Beneficiile și daunele bradului de Crăciun

Beneficiile și daunele bradului de Crăciun

Craciunul se apropie și, mai mult ca sigur, mulți dintre noi vor cumpăra un brad verde pentru marea sarbatoare.
Dar acest pom tradițional nu este chiar atât de sigur, ne avertizează alergologii. Brazii de Crăciun pot purta mucegai care provoacă tuse, dificultăți de respirație, scurgeri nazale sau tulburări de somn. De asemenea, bradul verde poate dăuna sănătății persoanelor imunodeprimate.
Pentru a reduce riscurile, este bine să păstrați bradul în apartament nu mai mult de o săptămână. Dacă familia are persoane alergice, astmatici sau copii sub trei ani, atunci este mai bine să folosim un brad artificial de Crăciun.
Cu toate acestea, molidul este o sursă de uleiuri esențiale benefice pentru oameni. Mirosul de ace proaspete, pentru care ne place atat de mult si il asociem cu Sarbatorile de Iarna, ne ajută la răceli și boli respiratorii.
Fitoncidele, care sunt conținute în uleiurile esențiale, dezinfectează aerul, stimulează sistemul imunitar și îmbunătățesc starea sistemului nervos.
Din păcate, chiar si bradul artificial poate deveni o sursă de probleme de sănătate. Plasticul din care este fabricat poate evapora substanțe nocive – formaldehidă, toluen, clorură de vinil, acetonă etc. Acestea pot provoca dureri de cap, pot irita căile respiratorii.
În plus, pomii artificiali de Crăciun sunt un pericul de incendiu. Plasticul ieftin ia foc sau se topește cu ușurință, eliberând compuși toxici.

Distribuie
post-img
Prev post

România ar putea restricționa exportul unor medicamente

Next post

MISIUNE IMPOSIBILA! CUM II FACI PE COPII SA RONTAIE “SANATATE”

post-img