Clicky

Beneficii pentru a renunța la fumat. SANATATE vs. OBISNUINTA IN ORE, LUNI SI ANI

SANATATE vs. OBISNUINTA IN ORE, LUNI SI ANI

Există o mulțime de motive și beneficii pentru a renunța la fumat. Pe lângă faptul că economisiți bani, puteți vedea imediat beneficiile pentru sănătate.
Când renunțați la țigări, veți descoperi că corpul și creierul dvs. trec prin schimbări bune, zi de zi, săptămână după săptămână. Corpul dvs. se poate reface, veți arăta mai bine, veți avea mai multă energie și vă veți simți mai sănătos.
Iată ce se întâmplă în corpul nostru, dacă nu mai fumăm:
20 minute
Pulsul și ritmul cardiac scad imediat ce ați terminat ultima țigară. Tensiunea arterială începe să revină la normal.
12 ore
Corpul dvs. elimină monoxidul de carbon găsit în țigări din corp. Nivelurile revin la normal și nivelul de oxigen crește.
2 zile
Nervii încep să se estompeze și simțul gustului și mirosului revine la normal.
o lună
Pe măsură ce plămânii se vindecă, puteți observa mai puțină tuse și dificultăți de respirație. De asemenea, ați putea să faceți exerciții fizice mai ușor.
un an
Când ați renunțat la fumat de un an, riscul de boli coronariene va fi la jumătate. Va continua să scadă.
5 ani
Arterele și vasele de sânge încep să se lărgească din nou, după ce s-au vindecat. Ați redus riscul de a face cheaguri de sânge și de a suferi un accident vascular cerebral.
10 ani
La 10 ani, v-ați redus la jumătate riscul de a muri de cancer pulmonar și ați redus în mod semnificativ riscul de a face cancer la gură, gât sau pancreas.
15 ani
Riscul dvs. de a dezvolta boli de inimă sau de a face cancer pancreatic sunt aceleași ca în cazul cuiva care nu a fumat niciodată.
20 ani
Riscul de a muri dintr-o cauză legată de fumat, cum ar fi boala pulmonară sau cancerul, este acum la fel de scăzut ca cineva care nu a fumat NICIODATĂ o țigară.

Sursa: stopsmokinglondon.com

Distribuie
post-img
Prev post

Factori care intaresc sistemul imunitar al unui bebelus

Next post

Fracturi, entorse, contuzii. Cele mai frecvente leziuni sportive

post-img