Clicky

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE TRATAMENTELOR DE ÎNTINERIRE

Apariția schimbărilor legate de vârstă supără si poate deranja orice femeie, deoarece multe dintre reprezentantele sexului frumos sunt extrem de scrupuloase în ceea ce privește aspectul lor. Datorită progreselor stiintei, tratamentele faciale anti-îmbătrânire pot rezolva multe dintre aceste probleme.

Cosmetologii profesioniști, folosind tehnici de injecție și hardware, redau clientelor ovalul feței, uniformizează tonusul și hidratează straturile profunde ale pielii, iar rezultatul unor astfel de ședințe este întinerirea estetică și starea de spirit excelentă a pacientelor timp de mai multe luni.

Injecții de intinerire

Cu timpul, pielea devine mai uscată, stralucirea obrazului și tonul natural dispar, pometii se lasă, privirea de sub pleoapele cazute pare trista și lipsită de expresivitate.

Și atunci apare întrebarea: cum să-ti întineresti fața fărăsa recurgo la o operație plastică? Ne vine în ajutor o modalitate invazivă de administrare a medicamentelor pe bază de toxină botulină. In limbajul curent aceste injecții se numesc Botox și dau rezultate excelente.

Sarcina principală a injecțiilor este de a bloca temporar mobilitatea mușchilor faciali, datorită cărora intreaga retea de riduri mimice este netezită. Pielea devine mai elastică, efectul durează în medie de la 4 până la 6 luni. Modificările sunt vizibile imediat după sesiune.

Cei care sunt fanii inraiti ai botoxului pot alege noua formulă anti-îmbătrânire babybotox cu o concentrație minimă de ingredient activ. Adevărat, o astfel de compoziție va trebui introdusă mai des – la fiecare 1,5-2 luni. Dar medicamentul noii generații are un plus semnificativ – expresiile faciale își păstrează vitalitatea naturală.

Pentru procedurile cosmetice de astăzi, nu se folosesc doar preparate pe bază de toxină botulină. Gama de formulări anti-îmbătrânire pentru administrare subcutanată este destul de largă:

plasmă sanguină, care, după ce este prelevată de la pacient, suferă o prelucrare și o pregătire specială pentru administrare subcutanată. Plusurile sunt compatibilitate biologică absolută, absența oricăror complicații și alergii. Procedura se numește plasmolifting;

acid hialuronic purificat, care, aplicat profund pe piele, o netezeste timp de 3-12 luni;

cocktailuri obținute prin amestecarea aminoacizilor, acidului hialuronic, peptidelor și altor componente – proporțiile sunt selectate individual pentru fiecare client, în funcție de severitatea ridurilor profunde și a altor defecte de aspect legate de vârstă. Metoda se numește mezoterapie.

Lista tehnicilor anti-imbatranire injectabile este completata de intinerirea volumetrica sau softlifting. O compozitie asemanatoare unui gel hialuronic este injectata pe toata suprafata fetei la diferite adancimi in functie de zona. Seringa pentru astfel de injecții are un ac special cu un capăt rotunjit, care vă permite să ocoliți cu atenție capilarele subcutanate. Reducerea gradului de leziune a țesuturilor acționează ca o prevenire a formării hematoamelor și edemului.

Singurul dezavantaj al acestei proceduri, care șterge în mod eficient modificările legate de vârstă de pe față, este complexitatea sa – adesea este necesar ca un chirurg plastician profesionist să efectueze injecții circulare.

Toate procedurile eficiente enumerate au ca scop readucerea feței pacientului la fostul său ten uniform și neted. Durata efectului estetic depinde de tehnica aleasă și de caracteristicile individuale ale pielii clientului.

Descrierea intineririi tenului cu ajutorul firelor

Procedurile anti-imbatranire nu se limiteaza doar la sedinte de injectare. Exista operatiile plastice care aparțin grupului de tehnici cosmetice minim invazive. Se efectuează un lifting facial circular cu fire speciale, care sunt realizate din silicon, metal sau alte materiale. Corpul uman nu le respinge si nu le percepe ca fiind obiecte străine, iar pacientii nu le simt în niciun fel și duc o viață normală.

Principalul avantaj al acestor operatiuni este eficiența ridicată cu risc minim de complicații. Rezultatul estetic se pastreaza in jur de 3,5-4 ani. Astăzi, firele sunt de mai multe tipuri:

fire de aur de 0,1 mm grosime. Când aurul pur intră în straturile subcutanate, organismul reacţionează imediat cu o producţie de răspuns de colagen şi elastina. Datorită acestor 2 proteine, ovalul feței este strâns vizibil, pielea capătă elasticitate, fermitate și tonus. Efectul obținut durează până la 10 ani;

introducerea sub piele de fire de polidioxanonă. Descompunerea materialului durează de la 6 la 8 luni, dar acest lucru nu afectează efectul cosmetic obținut al liftingului facial. Semnificația ridicării firului de polimer constă și în stimularea sintezei de colagen de către țesuturi;

fire din fibre împletite de propilenă polimerică și conuri din 2 acizi organici: polilactic și glicolic. Aceste proceduri anti-îmbătrânire sunt concepute pentru resorbția completă a elementelor introduse, iar zonele înlocuite cu țesut conjunctiv țin pielea feței ferma timp de 3-6 ani.

Tehnologiile hardware

Avantajul cheie al tuturor acestor tehnici este lipsa de durere și eficiența ridicată, fără a răni sau afecta pielea. Există mai multe practici care sunt cele mai populare în rândul consumatorilor:

Masajul cu microcurenți, care aparține categoriei de proceduri fizioterapeutice și are ca scop întinerirea suprafeței de expunere la curenți pulsați de joasă frecvență de la electrozi. În acest fel, poți influența nu doar suprafața feței, ci și gâtul. Terapia cu microcurent promovează activarea microcirculației sanguine în dermă, îmbunătățind metabolismul și regenerarea celulelor. Ca urmare, mușchii capătă elasticitate, ridurile fine sunt netezite și se obține un efect de drenaj limfatic;

Fotoîntinerirea – aceste proceduri se efectuează sub influența undelor luminoase de diferite lungimi (nu ultraviolete) pe pielea feței. Cea mai recentă dezvoltare a cosmetologilor – IPL, se traduce prin „lumină pulsată intensă”. De pe zona de expunere la lumină sunt indepartate petele de vârstă, cicatricile, venele de păianjen, celulele moarte. Datorită flash-urilor, derma este încălzită și își stimulează propria sinteza de colagen și elastina. Rezultatul după prima procedură este prelungit;

Sedintele de intinerire cu laser pot elimina rozaceea, hiperpigmentarea, pierderea elasticitatii si a tonusului. Laserul este capabil să uniformizeze tonusul pielii, să le redea moliciunea și strălucirea naturală. Eficacitatea estetică durează câțiva ani. Procedura este nedureroasă și lipsită de efecte secundare.

Pe lângă procedurile anti-îmbătrânire enumerate mai sus, cosmetologii oferă clienților o gamă largă de tehnici de îngrijire – măști, peelings, geluri.

Combinația de produse cosmetice specializate cu efecte hardware dă rezultate foarte bune și este indicată pentru modificări minore ale pielii legate de vârstă.

Distribuie
post-img
Prev post

NALBA MARE, PROPRIETĂȚI TERAPEUTICE

Next post

DE CE DORM COPIII CU GURA DESCHISĂ ȘI CÂT DE GRAV POATE FI?

post-img