Clicky

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE REGIMULUI DISOCIAT

In articolul prececedent despre alimentatia disociata spuneam ca, acest regim se caracterizează prin faptul că alimentele trebuie consumate simple, iar pentru o digestie mai bună, ar trebui combinate corect între ele.

Alte reguli spun că proteinele nu trebuie amestecate cu grăsimi, zahărul trebuie consumat doar separat, iar produsele lactate trebuie consumate doar pe stomacul gol, în special laptele. Intervalul dintre mese trebuie să fie de cel puțin două ore.

În general, dieta disociata are mai multe reguli care trebuie aplicate simultan. Avantajele ei sunt:

  • meniul în ansamblu este divers (există multe tabele de compatibilitate și exemple de feluri de mâncare pentru mai multe săptămâni);

  • nu este nevoie să numărați caloriile, ceea ce facilitează parțial procesul de nutriție;

  • controlul dietei și cantitatii porțiilor pe care le consumi este simplu, ceea ce te poate ajuta și să slăbești pe termen lung.

Dezavantajele sursei de alimentare separate

Ca orice altă dietă strictă, alimentația separată nu este potrivită pentru toată lumea și, în prezența unui număr de boli cronice, este complet contraindicată.

Medicii nu recomandă să urmați în mod constant această schemă. Altfel, există riscul de a perturba producția corectă de enzime. Iată câteva dezavantaje ale acestei abordări:

  1. Ideile care stau la baza nutriției separate nu au găsit încă suport științific, mai mult, unele dintre ele contrazic complet medicina tradițională, de exemplu, se știe că mediul grăsimilor este un factor important pentru absorbția anumitor vitamine;

  2. Doctrina nutriției disociate este depășită – principiile sale de bază au fost dezvoltate cu aproape 100 de ani în urmă, iar în acest timp cunoștințele despre activitatea tractului digestiv uman s-au extins semnificativ;

  3. Multe produse nu pot fi atribuite doar proteinelor, carbohidraților sau grăsimilor, aproape fiecare are cota sa din toate cele trei elemente;

  4. Persoanele cu anumite boli cronice ar trebui să fie deosebit de atente la mesele separate, de exemplu, pacientii cu diabet zaharat, este important să mănânce proteine ​​sau grăsimi pentru ca nivelul zahărului din sânge să nu crească;

  5. Împărțirea alimentelor în proteine, grăsimi și carbohidrați poate duce la un deficit caloric nedorit, facând o persoană să se simtă obosită și adormită, iar lipsa de energie poate duce la un metabolism lent.

O persoană sănătoasă nu ar trebui să adepte o dietă disociată. Alternativ, te poți concentra pe proprietățile benefice ale anumitor produse și pe raportul corect al acestora în dietă, ceea ce va permite ca toate oligoelementele să fie absorbite în cantitatea potrivită.

Dar, ca orice dieta, inainte de a o incepe, este bine să discutați cu un nutriționist. Acest lucru este important pentru ca alimentația disociată să nu conducă la perturbarea proceselor metabolice în întregul organism și la o deficiență a oligoelementelor necesare pentru construirea celulelor.

Distribuie
post-img
Prev post

POLINOZA: TOTUL DESPRE ALERGIA LA INFLORIRE

Next post

BROCCOLI: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII PENTRU ORGANISM

post-img