Clicky

ATENTIE, PARINTI! VARSTA PERICOL PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRA

ATENTIE, PARINTI! VARSTA PERICOL PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRA

De cate ori nu s-a intamplat ca atunci cand va intra copilul in casa sa simtiti un miros de tutun? Normal, urmeaza intrebarea: „cumva mirosi a tigari?”, raspunsul, invariabil: „nuu, ti se pare, am stat cu prietenii”.

Parintii, mult prea trecuti prin viata, realizeaza minciuna si isi dau seama ca odrasla lor care poate n-a implinit 14 ani se incadreaza in procentul de 12% care reprezinta ponderea celor care se apuca de fumat inainte de a-si lua buletinul. Exista, conform studiului realizat de Agentia Nationala Antidrog, varsta medie la care romanii se apuca de fumat, 18 ani.

Tot datele statistice arata ca, dupa alcool, fumatul ţigaretelor cu tutun înregistrează cel de-al doilea nivel al prevalenţei consumului de droguri în populaţia României, conform Agerpres.

De fumat, se apuca intr-o mai mare masura barbatii, 67%, femeile ii urmeaza cu restul de procente. Prea putini dintre ei constientizeaza necesitatea discutiei cu un medic in legatura cu aceasta noua „pasiune”.

Dr. Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, susține că riscul de cancer pulmonar se păstreaza timp de 20 de ani din momentul în care s-a renunțat la fumat: „”Fumatul este nociv și cred că orice fumător știe asta. Din păcate, este unul extrem de viclean pentru că fumătorul, mai ales în primii ani de utilizare, simte doar beneficiile. Sunt puține, dar există: creșterea tensiunii arteriale, a tensiunii cardiace. Crează o dependență a acestor substanțe pe care le aducem în organism. Există o dependență comportamentală. Sunt fumători pentru că la locul de muncă există pauza pentru fumători.”

Am putea sa o completam pe doamna doctor si pastrand aceleasi coordonate sa consideram ca pauzele intre ore sunt folosite pentru socializare la o tigara.

Dragi parinti, in acest caz, trebuie sa va informati si sa le explicatii copiilor si tinerilor din familiile voastre cat de mult rau face o tigara care este aprinsa din diferite motive. Si mai puteti face un lucru, daca sunteti fumatori, lasati-va! PUTEREA EXEMPLULUI CONTEAZA!

Distribuie
post-img
Prev post

Rețetă (7- 12 luni). Morcov cu cușcuș

Next post

SUBSTANTELE MINUNE CARE STIMULEAZA PRODUCTIA DE COLAGEN

post-img