Clicky

ATENȚIE, PĂRINȚI! AFLAȚI DE CE RĂCESC MAI DES COPIII!

ATENȚIE, PĂRINȚI! AFLAȚI DE CE RĂCESC MAI DES COPIII!

Valul agresiv de viroze în rândul copiilor se poate explica prin existența unui sindrom post-pandemic.
Copiii au acum imunitatea scăzută, din cauza protecției excesive din pandemie, când organismul lor a fost ferit de diferite boli infecțioase cu care în mod normal ar fi venit în contact.
Ştefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford, explică, într-un interviu pentru News.ro, ce se întâmplă cu imunitatea copiilor.
„Valul de viroze în România ţine în primul rând de sezonalitatea bolilor respiratorii pe care în primul rând copiii le contractează, le aduc şi acasă de la şcoală şi aşa mai departe. Este ceva îngrijorător dar nu cred că este ceva neobişnuit, aceste virusuri au o sezonalitate. 
Sunt două lucruri care intervin referitor la covid şi la sistemul nostru imunitar post-covid. 
Este sindromul de covid lung, care practic reprezintă acele sechele care au rămas în organismul nostru după o infecţie covid, care pot fi şi o slăbire a sistemului imunitar generală. În acelaşi timp, există şi sindromul acesta post pandemic ca să spunem, acest lucru este în primul rând valabil la cei tineri, tocmai pentru că expunerea la anumiţi agenţi infecţioşi care nu ar fi cauzat probleme în mod normal unui tânăr, în perioada de dezvoltare şi practic organismul şi sistemul imunitar s-au putut antrena împotriva unui agent care în mod normal nu este infecţios acum vedem că această protecţie sporită pe care am implementat-o în primul rând copiilor le cauzează această cumva slăbire imunitară, tocmai pentru că nu au fost expuşi acestor agenţi infecţioşi în fereastra în care de regulă are loc expunerea”, a declarat Ştefan Dascălu. 
Siropuri pentru imunitate, date în exces copiilor
Pentru un sistem aflat în dezvoltare precum cel al copiilor nu este o atitudine corectă. Sistemul imunitar al acestora trebuie antrenat, mai spune Ştefan Dascălu. Mai degrabă contează o bună alimentaţie şi exerciţiul fizic, explică acesta. Suplimentele alimentare trebuie date numai dacă este necesar şi numai indicate de medic, mai precizează el. 
„În niciun caz nu trebuie să exagerăm cu aceste lucruri. Da, este bine să ne asigurăm că aceşti copii au o alimentaţie corectă, fac sport, cu suplimente alimentare doar în contextul în care le este recomandat de un medic pentru că în primul rând copiii, fiind în fază de dezvoltare, îşi obţin aceste resurse minerale sau de vitamine din alimentaţie, nu cred că trebuie exagerate aceste lucruri, în niciun caz”, a explicat Stefan Dascălu, cercetător în imunologie la Oxford. 

Distribuie
post-img
Prev post

MITURI DESPRE DIABET! DOCTOR RALUCA MOTRESCU - MEDIC SPECIALIST DIABET

Next post

Patru modificări ale unghiilor care nu trebuiesc neglijate

post-img