Clicky

ATENȚIE LA ZAHĂRUL ASCUNS ÎN PRODUSELE SĂRATE!

Este foarte probabil ca avertismentul privind prezența zahărului în produsele alimentare sărate să pară destul de ciudat.

În realitate, chiar și atunci când alegeți să consumați produse sărate pentru a evita zahărul, s-ar putea să consumați zahăr fără să știți. Cum este posibil acest lucru?

Pentru diferite reţete sărate este adăugat zahăr pentru a obţine o textură, o culoare sau un anumit gust. Zahărul intră în joc în procesul de conservare. Glucidele sunt adăugate prin zaharoză, lactoză, dextroză sau sirop de glucoză, notează Rador.

Iată o serie de produse sărate care conțin zahăr:

1.Snakurile conţin zahăr. În anumite preparate, pizza, sandwich-uri, pâine, covrigei sau biscuiţi aperitiv, zahărul contribuie la crearea gustului şi  creşte valabilitatea acestor produse alimentare. Alegeţi cu atenţie aceste produse citind cu atenţie eticheta cu ingrediente.

2.Mezelurile. Zaharul şi înlocuitorii se pot ascunde în orice produs din carne procesat industrial. Fără adaos de zahăr, mezelurile ar oxida şi ar deveni la culoare verzi sau maro. Mezelurile au ajuns să fie printre cele mai nocive alimente, dar mulţi oameni le cumpără.

3.Conservele de legume conţin glucide, ca şi sosurile şi supele instant. Zahărul se găseşte chiar şi în conservele de legume cu scopul de  a ajusta gustul şi aromele acestora şi de a prelungi termenul de valabilitate. Conservele de mazăre, morcovi sunt produsele care conţin de la 3% la 4% adaos de zahăr.

4.Ca şi pentru legumele din conservă, adăugarea de zahăr în sosuri şi supe permite ajustarea gustului reţetei. Aceste produse sunt bogate în zahăr şi sare peste limita normală.

Așadar, pentru a evita consumul de zahăr citiți cu atenție etichetele produselor și informați-vă cu privire la modul în care sunt preparate anumite feluri de mâncare, atunci când mergeți la restaurant sau comandați mâncare gata făcută.

Distribuie
post-img
Prev post

TRAISTA CIOBANULUI, PLANTA MEDICAMENT CARE OPREȘTE HEMORAGIILE

Next post

DE CE ESTE ALERGIA LA NUCI ȘI ALUNE PERICULOASA?

post-img