Clicky

ATENȚIE LA LĂMPILE UV PENTRU MANICHIURĂ! CE AU DESCOPERIT CERCETĂTORII

Aparatele cu emisie ultravioletă folosite pentru a usca și fixa pe unghie manichiura cu gel ar putea reprezenta o problemă de sănătate mai mare decât se credea până acum.
Cercetătorii de la University of California San Diego au studiat aceste lămpi care emit lumină ultravioletă (UV) și au descoperit că utilizarea lor duce la moartea celulelor și la mutații la nivelul ADN-ului uman.
Dispozitivele sunt un element obișnuit în saloanele de manichiură și, în general, folosesc un anumit spectru de lumină UV (340-395 nm) pentru a întări substanțele chimice utilizate în manichiura cu gel.
Cercetătorii au descoperit că utilizarea acestor dispozitive care emit raze UV pentru o singură repriză de 20 de minute a dus la moartea a între 20 – 30% din celule, în timp ce trei expuneri consecutive de 20 de minute au provocat moartea a între 65 și 70% din celulele expuse, anunță Adevărul.
Expunerea la lumina UV a provocat, de asemenea, leziuni ale ADN-ului în celulele rămase și a dus la mutații ce pot fi observate în cazul cancerului de piele.
Cercetătorii avertizează că, deși rezultatele arată efectele nocive ale utilizării repetate a acestor dispozitive asupra celulelor umane, ar fi necesar un studiu epidemiologic pe termen lung înainte de a afirma în mod concludent că utilizarea acestor aparate duce la un risc crescut de cancer de piele. Cu toate acestea, rezultatele studiului au fost clare: utilizarea frecventă a acestor aparate este dăunătoare pentru celulele umane.

 

Distribuie
post-img
Prev post

15 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SA PREVII CONSTIPAȚIA

Next post

FERTILITATEA VS. INFERTILITATEA LA BARBATI: DOCTOR RUXANDRA DUMITRESCU MEDIC OBSTETRICA GINECOLOGIE

post-img