Clicky

Atenție la ce și cât mâncați de sărbători

Sarmale, cârnați, prăjituri și torturi. Pe toate le dorim pe masă de sărbători, însă trebuie să avem grijă la cât mâncăm și, mai ales, să nu uităm de afecțiunile pe care le avem și care cer din partea noastră prudență când vine vorba de mâncare.
Toate produsele tradiționale care se află pe masa românilor de Crăciun pot reprezenta un pericol dacă sunt consumate în exces, avertizează medicii.
Spre exemplu, consumul de cârnați este o cauză frecventa a episoadelor de gută, iar pentru persoanele care suferă de ulcer, carnea tocată din care se prepară sarmale sau alte produse, este un adevărat pericol.
Persoanele care suferă de boli cronice trebuie să fie precaute când vine vorba despre preparatele tradiționale de Crăciun, cu atât mai mult cu cât au ținut post înainte.
Medicii avertizează că persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita cronica sau ciroza, pot suferi complicații în această perioadă a anului, întrucât bila este suprasolicitată și nu mai poate face față.
Abundența și consumul excesiv la mesele tradiționale pot, de asemenea, provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite, dar și alergii alimentare.
Sursa: Adevărul

Distribuie
post-img
Prev post

Iaurtul și timiditatea

Next post

Ceapa, beneficii uimitoare

post-img