Clicky

Atenție la bomboanele de Crăciun!

Atenție la bomboanele de Crăciun!

InfoCons a realizat un studiu comparativ pentru produsele tip bomboane de Crăciun cu ciocolată în care au fost analizate 26 produse diferite. 
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari. Cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun sunt următorii:
E 476 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41%grăsime şi în sosuri pentru salate.
E 1103 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului ( sucrozei ) în fructoză şi glucoză , de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit  . În mod natural, invertaza este sintetizată de albine , care o folosesc pentru a produce mierea din nectar . Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdii . Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.
E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.
În plus, bomboanele de ciocolată de Crăciun conţin o cantitate semnificativă de zaharuri din glucide adică până la 70.3g per 100g, iar valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal.
Sursa: InfoCons

Distribuie
post-img
Prev post

AI PROBLEME IARNA? UITA DE ELE DUPA CE CITESTI CE TI-AM PREGATIT!

Next post

ȘTIȚI CÂTĂ SARE TREBUIE SA MÂNCAȚI PE ZI? CITIȚI CU ATENȚIE

post-img