Clicky

ATENTIE! INCEPE CAMPANIA “FII DULCE CA MIEREA DE 14 FEBRUARIE! MIEREA, ÎNLOCUITORUL PERFECT AL ZAHĂRULUI

Sâmbăta aceasta este prima din cele patru zile de sâmbăta in care platforma media de sănătate și nutriție CAMPION ÎN SĂNĂTATE și firma APIDAVA vor explica pe înțelesul tuturor de ce mierea este un aliment perfect.
Pentru astăzi, vrem să evidențiem beneficiile acestui produs senzațional și cât de ușor îl putem introduce în rutina zilnică a alimentatie noastre.
Ce este mierea?
Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut.
Daca am inceput cu trecutul, haideti sa vedem de unde provine denumirea firmei ”APIDAVA” care astazi, in 2023, face istorie in toata lumea.
APIDAVA” provine de la cuvantul dacic “ dava”, care însemnă aşezare, locuinţă fortificată, şi cuvântul “api” care provine de la latinescul apis = albină. Rădăcinile dacice şi latine ale poporului român, i-au făcut pe partenerii nostri să aleaga un nume care reprezintă zona, şi atestă tradiţia lor în apicultură, în obţinerea şi selectarea mierii naturale de albine, de calitate superioară.

APIDAVA este considerată azi cetatea mierii, locul unde se produce de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei, dar si a altor zone melifere din Romania care au o calitate garantată.

Toate acestea fiind spuse , haideti sa vedem de ce ar trebui sa inlocuim zaharul cu mierea!

Mierea este un aliment cu numeroase substante nutritive, iar acest lucru il face potrivit pentru mai multe categorii de consumatori, de la copii pana la persoane in varsta. In plus, spre deosebire de zaharul rafinat, mierea este un indulcitor natural, cu numeroase substante necesare bunei functionari a organismului. 


Mierea are un continut bogat de antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor de inima, este bogata in enzyme, ne poate proteja dantura iar o bucatica de fagure cu miere igienizeaza cavitatea bucala. Zaharul creste riscul bolilor cardiace, este mai greu de digerat si favorizeaza aparitia cariilor dentare.

Mierea intareste sistemul imunitar si are proprietăți antibacteriene și cicatrizante.
Evident, mierea are mai putine calorii prin comparatie cu zaharul, poate calma tusea sau durerile de gat si este un foarte bun detoxifiant.
Inutil sa credem ca zaharul are toate aceste calitati.

Un lucru trebuie mentionat, vorbiti cu medicul de familie pentru a sti cata miere aveti voie sa consumati.

Distribuie
post-img
Prev post

7 SEMNE CĂ AI NEVOIE DE OCHELARI DE VEDERE

Next post

CONDITIILE DE DECLANSARE ALE DIABETULUI - DOCTOR LAURA MATEI - MEDIC DIABETOLOG

post-img