Clicky

ASLO, TESTUL CARE ÎȚI SPUNE DACĂ AI O INFECȚIE CU STREPTOCOC

Testul ASLO este un test de sânge care poate semnala prezența unei infecții cu streptococ.

Dacă există o infecție, organismul produce anticorpi, iar ASLO măsoară tocmai acești anticorpi. Concret, testul ASLO poate indica dacă aţi avut recent o infecţie streptococică prin măsurarea anticorpilor antistreptolizinici din sânge.

Analiza este recomandată după o infecție cu streptococ beta-hemolitic de grup A care poate fi localizat cel mai frecvent la nivelul amigdalelor, faringelui, dar și la nivelul urechii, sinusurilor, pielii.

O infecție netratată corespunzator poate produce complicații: glomerulonefrita acută, reumatism articular acut, endocarditătulburari neurologice.

Testul ASLO cu o valoare mai mică de 200 este considerat normal. La copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, rezultatul testului ar trebui să fie sub 150.

Trebuie menționat că valorile de referință sunt date de aparatură, de metoda de lucru și de reactivii folosiți și pot să difere de la un laborator la altul.

Nivelul crescut de ASLO indică o infecție acută sau recentă. Nivelul ASLO crește la o săptămână de la infecție, cu un maxim la 2-3 săptămâni. În absența complicațiilor/reinfecției, ASLO revine la normal după 6-12 luni.

Distribuie
post-img
Prev post

MĂCEȘELE: 6 BENEFICII PENTRU SANATATE

Next post

BENEFICIILE CUIȘOARELOR

post-img