Clicky

Ascultă-ți tusea! CU ATENTIE!

Ascultă-ți tusea! CU ATENTIE!

A fost lansată campania „Ascultă-ți tusea”, un proiect pilot de conștientizare privind cancerul bronho-pulmonar în rândul publicului general.

În România, cancerul de plămân reprezintă cea mai frecventă formă de cancer în rândul bărbaților, respectiv a patra cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor.

Societatea Română de Pneumologie (SRP), alături de Societatea Română de Radioterapie (SRR), Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală (SRROM), Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (AMF-B), Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a anunțat lansarea campaniei „Ascultă-ți tusea”!

„Lansarea campaniei Ascultă-ți tusea! (www.ascultatusea.ro) reprezintă un demers ce adresează realitatea actuală, într-un context în care, potrivit profilului de țară din 2021 în ceea ce privește sănătatea, publicat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și European Observatory on Health Systems and Policies, în cooperare cu Comisia Europeană, cancerul bronho-pulmonar este cea mai frecventă cauză de decese provocate de cancer în România”, se arată într-un comunicat.

Inițiativa este cu atât mai importantă cu cât, în România, prezentarea tardivă a pacientului la medic este una dintre principalele cauze ale ratei scăzute de diagnostic precoce al cancerului bronho-pulmonar.

Sursa: https://www.ascultatusea.ro/

Distribuie
post-img
Prev post

ATACUL DE PANICA, BOALA SECOLULUI!

Next post

Transpiri în exces? Află cum se numește afecțiunea de care suferi și cum o poți trata!

post-img