Clicky

ASASINUL TACUT - HIPERTENSIUNEA ARTERIALA

ASASINUL TACUT - HIPERTENSIUNEA ARTERIALA


Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite probleme de sănătate. Se estimează că peste un miliard de persoane suferă de această boală la nivel mondial, dar mulţi oameni o ignoră sau uită să îşi ia medicamentele.
O metodă revoluţionară de a trata această afecţiune fără pastile este eliminarea sau reprogramarea receptorilor care transmit informaţii despre tensiunea arterială către creier.
Intervenţia se realizează endo-vascular, iar rezultatele sunt permanente. 
„Din punct de vedere medical, 80% dintre cazuri sunt de hipertensiune primară, adică fără o cauză determinate, cunoscută, pe care o putem identifica.
În spatele acestei necunoscute stau stresul, oboseala, tot ce nu facem corect în viață și din cauza cărora mecanismele de reglare a tensiunii se dereglează”, a explicat Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională.
Uneori, poate nici nu există simptome, însă când tensiunea atinge valori importante, atunci poate să apară amețeala și durerile de cap.
Atenție! Hipertensiunea este principala cauză de mortalitate!! Ea conduce la infarct miocardic, la AVC, la insuficiență cardiacă, la insuficiență renală.
Tratamentul este pe viață, iar specialiștii estimează că jumătate din pacienți uită să-și ia pastilele.

Distribuie
post-img
Prev post

EXCLUSIVITATE. Dr. Sonia Burtic, despre masa de Crăciun. Cum să evităm de excesele alimentare

Next post

Fibromul uterin. Mare atenție la simptome!

post-img