Clicky

ARGINTUL COLOIDAL, BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

Argintul coloidal este un lichid alcătuit din particule minuscule de argint și apă și are o istorie de mii de ani.

În trecut, argintul coloidal era folosit pentru tratarea unor boli precum tuberculoza, pentru afecțiuni ale pielii sau pentru combarea unor infecții microbiene. Argintul coloidal a fost folosit ca antibiotic natural până în jurul anilor ’40, când a fost descoperit antibioticul.

Trebuie menționat că, potrivit unor studii, microorganismele expuse la argint coloidal nu capată rezistență sau imunitate la acest produs.

Argintul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale care are efect împotriva a peste 650 de organisme patogene. 

Argintul coloidal este recunoscut pentru acțiunea sa benefică în cazul infecțiilor bacteriene, virale și fungice. Aceasta este o proprietate inedită, căci argintul coloidal este efficient indiferent de agentul patogen, cercetările demostrând că are atât proprietăți antivirale, cât și antibacteriene.

De asemenea, argintul coloidal poate ajuta la ameliorarea multor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczema. Poate calma zgârieturile și poate repara tesuturile afectate de arsuri. Argintul coloidal poate contribui la ameliorarea simptomelor în cazul unor leziuni ale piele precum ulcerele diabetice.

De obicei, produsele din argint coloidal sunt comercializate ca remedii homeopate sub formă de spray, tincture, apă de gură, nebulizator. Argintul coloidal mai este utilizat în creme și unguente pentru uz extern.

Atenție sporită la utilizarea argintului coloidal!  În timp, argintul coloidal se poate acumula în teșuturile corpului și poate da membranelor mucoase și pielii un aspect albastru cenușiu. Această afecțiune nu este reversibilă.

Argintul coloidal nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează. De asemenea, argintul coloidal poate să interfereze cu anumite medicamente. Așadar, nu începeți niciun tratament cu acest produs fără să urmați recomandarea unui specialist!

Distribuie
post-img
Prev post

BENEFICIILE ULEIULUI DE CIULIN DE LAPTE (SILIMARINA)

Next post

MENINGITA, O URGENȚĂ MEDICALĂ CARE NU SUFERĂ NICIO CLIPĂ DE AMÂNARE

post-img