Clicky

Arancini, chifteluțe de orez umplute cu brânză

Arancini, niște chifteluțe din orez umplute cu brânză și care au înveliș crocant, reprezintă una dintre cele mai cunoscute rețete din Sicilia.
Acest preparat este foarte ușor de făcut și foarte gustos. Pentru a afla cum se face acest aperitiv din bucătăria italiană, ne-am inspirat de la gastropedia.ro.
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:
-4 căni de orez fiert;
-100g parmezan dat pe răzătoare;
-4 ouă;
-sare, piper, praf de usturoi, busuioc, cimbru după gust;
-20 cuburi de mozarella/altă brânză (după preferințe);
-180g panko (pesmet care păstrează mai mult prospețimea);
-500ml ulei pentru prăjit;
Cum se face:
Fierbem orezul în apă cu puțină sare, apoi îl scurgem foarte bine. Punem orezul într-un bol și îl amestecăm cu 2 ouă. Parmezanul ras îl amestecăm cu condimentele și îl punem peste orezul amestecat cu cele două ouă.
Ne umezim mâinile și începem să luăm din commpoziție. Apăsăm bine orezul pentru a sta legat, îl aplatizam, punem câte un cubuleț de brânză, apoi modelăm chifteluțele în formă de pară. Dăm fiecare chifteluță de orez prin ou bătut, apoi prin panko, astfel încat sa faca o crusta uniforma.
Dupa ce le-am  trecut prin panko, lăsăm chifteluțele de orez să se odihească o jumătate de oră. Le prăjim în ulei până se rumenesc și le scoatem pe hârtie de bucatarie.
Poftă bună!

Distribuie
post-img
Prev post

Sfaturi pentru o iarnă fără accidentări

Next post

VREAU SA STII!

post-img