Clicky

AMIGDALITA, SIMPTOME ȘI TRATAMENT

Amigdalita, cunoscută și sub denumirea populară de „roșu în gât”, constă în inflamarea anigdalelor. Această boală poate să apară la orice vârstă, atât la copii, cât și la adulți, fiind la fel de chinuitoare pentru toți bolnavii, din cauza durerilor de gât pe care le provoacă.

Amigdalita poate să fie acută sau cronică, în cazl în care infecția persistă o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, amigdalita poate să fie bacteriană, atunci când este cauzată de o bacterie, cum este de exemplu infecția cu strep

Simptomele amigdalitei:

-amigdale roșii și inflamate

-durere în gât

-dificultate la înghițire

-voce răgușită

-febră

– durere de cap.

Dacă aveți aceste simptome, trebuie să vă prezentați la medic. În urma controlului, o să primiți un diagnostic exact și un tratament specific afecțiunii cu care vă confruntați.

Nu este bine să amânați controlul medical, deoarece dacă nu este tratată bine amigdalita poate duce la complicații, precum răspândirea infecției în jurul amigdalei, dificultăți de respirație, otită, sinuzită, etc.

Tratament:

În general, tratamentul amigdalitei este medicamentos și/sau naturist. Tratamentul medicamentos constă în: antitermice, pastille de supt, medicamente împotriva răcelii.

Tratament naturist:

-Miere cu lămâie;

-Albastru de metal;

-Tinctură de propolis;

-Ceai de mușețel și de mentă;

-Citrice

– Gargară cu decont dintr-o gutuie mare, rasă, la 1 litru de apă, care se lasă să fiarbă până scade la jumătate (recomandare acad. Ovidiu Bojor)

Distribuie
post-img
Prev post

FRUCTUL LICHI: BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

Next post

SULFINA, LEAC PENTRU FLUIDIZAREA SÂNGELUI

post-img