Clicky

AMELIORAREA STĂRII DE SĂNĂTATE, CONFORT ȘI BUNĂSTARE CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENȚIALE

AUTOR: Doina Berescu, aromaterapeut & fondator Ecoland-Production

Cum le folosim?
În încăpere : prin difuzie cu ajutorul unui difuzor electric uleiurile sunt propulsate sub formă de abur fin. Pentru o notă florală trebuie încercate uleiurile esențiale de palmarosa sau uleiul esențial de geranium iar pentru o atmosferă proaspătă folosim uleiurile esențiale de eucalipt sau ravintsara.
În mașină : uleiul esențial de lămâie sau menta piperita ( mereu în amestec și în procent scăzut).
La birou : pentru a vă mări concentrarea uleiul esențial de lavandă și rozmarin, iar pentru o notă tonică un amestec esențial de mentă, ghimbir și lămâie.
În casă pentru dezinfectare : ulei esențial de palmarosa , geranium sau lavandă în sacul aspiratorului, în produsul de curățenie sau în încălțămintea purtată.
În bucătărie : uleiul esențial de lămâie sau arbore de ceai în produsul de curățare a vaselor.
Pentru vasul de toaletă : ulei esențial de lemongrass, ulei esențial de chiparos, ulei esențial de arbore de ceai sau menta piperita.
Pentru frigider : două picături de ulei esențial de lămâie sau ulei esențial de mentă în produsul de curățare sau câteva picături pe un suport de hârtie lăsat câteva ore în frigiderul gol.
Băi aromatice : umplem ⅔ dintr-o ceașcă de cafea cu spumă de baie, gel de duș sau o bază neutră ( toate cu rol de emulsifiant) adăugăm 15 – 20 picături de ulei esențial, deschidem robinetul la cadă și punem sub jetul de apă ceașca de cafea ce conține emulsifiantul și uleiul esențial.
Pentru o baie relaxantă : uleiul esențial de lavandă, ylang-ylang, geranium bourbon, iar pentru o baie de întărire a imunității punem în părți egale uleiul esențial de ravintsara și de măghiran
Propunerile noastre sunt exemple practice, ușor de folosit și la îndemâna tuturor. Deși gama uleiurilor esențiale ce se poate fi uzitată este foarte mare, noi ne-am oprit asupra celor mai cunoscute si care au un bun raport calitate/preț.
Vă rugăm să nu uitați că pentru uleiurile esențiale, atunci când dorim să le aplicăm pe piele ,vom avea nevoie de un ulei vegetal care pe lângă rolul de suport sau vehicul pentru uleiul esențial își aduce și un aport de protecție a pielii și hrănire a acesteia prin conținul de acizi grași și vitamine.Uleiurile vegetale pot fi cosmetice(luminița nopții,limba mielului,măceșe,germeni de grâu ) sau alimentare (avocado,măsline,migdală dulce,etc) dar cu la fel de multe proprietăți pentru piele.
Vă propunem pentru final câteva sinergii de uleiuri esențiale pentru parfumarea casei și pentru dezinfectarea acesteia:

Pentru parfumarea casei:

*notă de proaspăt:in părți egale ulei esențial de eucalipt radiata,ravintsara și măghiran.
*notă lemnoasă:ulei esențial de cedru de Atlas,santal alb și vetiver.
*notă relaxantă:ulei esențial de lavandă ,portocală dulce,bergamotă și mandarină.
*notă fructată,dulce:ulei esențial de grapefruit,bergamotă și portocală amară.

Toate uleiurile esențiale sunt purifiante astfel încât pentru dezinfectarea casei folosiți oricare din variantele propuse mai sus și puneți câte 2 picături în sacul aspiratorului sau 5 picături în solutia din apa de curățat pardoseala.

Doina Berescu

Aromaterapeut & fondator Ecoland-Production
Distribuie
post-img
Prev post

CEASUL BIOLOGIC ȘI FUNCȚIONAREA ORGANELOR INTERNE

Next post

DRESAJUL LA CAINI: DOCTOR MARIUS DRAGOMIR - MEDIC VETERINAR

post-img