Clicky

AMARANTUL, PLANTA NEMURITOARE

Amarantul este o plantă originală din America Centrală, care se cultivă de peste 8.000 de ani pentru propri­e­tățile sale nutritive.

În Grecia Antică, amarantul era considerat o plantă nemuritoare, denumirea sa din limba greacă „amaranthos” însemnând „care nu se va veșteji”.

Amarantul are un gust delicios, asemănător nucilor, cu o aromă ușor înțepătoare și consistență gelatinoasă. Amarantul este bogat în carbohidrați, proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De asemenea, are în compoziție o cantitate mare de mangan, magneziu, fier și antioxidanți.

Beneficiile amarantului:

Un studiu efectuat asupra amarantului a arătat că semințele acestuia au importante proprie­tăți nutritive și compuși fitochimici, care au abilitatea de a reduce hipertensiunea și incidența cancerului. 

De asemenea, unele studii pe animale au descoperit că amarantul poate avea proprietăți de scădere a colesterolului.

Inflamatia este o reactie a sistemului imun. Atunci cand aceasta devine cronică, favorizează apariția unor afecțiuni, cum ar fi cancerul și bolile autoimune.

Pe de altă parte, amarantul este bogat în proteine și fibre, care ar putea inhiba foamea și prelungi senzația de sațietate. Astfel, consumul de amarant ar putea contribui la menținerea unei greutăși normale și chiar la slăbit.

Amarantul se poate consuma fiert, copt, în salate, adăugat la diferite mâncăruri și în lapte.

Contraindicații:

Deoarece studiile au arătat că amarantul crește semnificativ valoarea glicemiei și stimulează producția de insulină, alimentul NU este recomandat persoanelor cu diabet zaharat și celor cu prediabet.


Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTE CARE REDUC RISCUL DE DEPRESIE SAU CUM AFECTEAZĂ DIETA EMOȚIILE ȘI STAREA DE SPIRIT

Next post

DE CE AR TREBUI SA PURTAM OCHELARI DE SOARE TOT TIMPUL ANULUI

post-img