Clicky

Alimentul cu cel mai mare continut de Omega - 3

Surprinzator, dar nu este peștele roșu cel mai bogat în Omega-3, dar vestea buna este ca putem găsi produsul în aproape fiecare magazin.
Cercetatorii au declarat semințele de in cel mai bogat aliment în acești acizi grași. S-a demonstrat faptul ca semintele de in au in compozitia lor de doua ori mai multi acizi Omega 3 comparativ cu pestele si sunt bogate in vitamine, fibre, minerale si estrogen.
Ele te ajuta si in digestie, la normalizarea tranzitului si iti dau o senzatie de satietate, fiind recomandate in curele de slabire. Consumate in mod regulat, sunt un tratament foarte bun de dezintoxicare pentru tot organismul.
Semintele de in sunt folosite in lupta contra cancerului (mai ales contra cancerului de san si de colon) si inhiba aparitia tumorilor sau dezvoltarea lor.
Si in cazul diabetului, sunt benefice daca le consumam zi de zi, echilibrand nivelul zaharului din sange.
Uleiul facut din seminte de in previne osteoporoza si mentine oasele in stare buna.
In menopauza, semintele de in ajuta la calmarea bufeurilor. De asemenea, te ajuta in bolile cardiace, scade tensiunea, reduce colesterolul si previn cheagurile de sange, scazand riscul de infarct si de AVC.
Studiile au demonstrat ca daca semintele de in sunt macinate sunt asimilate mult mai usor.
Insa, semintele de in au si efecte adverse. Ele pot incetini rata de absorbtie a medicamentele orale, pot genera gaze, flatulenta, dureri de stomac, greturi, diaree, balonarea sau constipatia. Este important sa le consumam cu multa apa pentru ca fibrele alimentare pot sa dea peste cap tranzitul daca nu consumi suficient de mult lichid.
Informatiile de mai sus nu pot fi echivalate cu prescripția unui medic. Înainte de a lua o decizie, consultați un specialist.

Distribuie
post-img
Prev post

Când este copilul pregatit să renunte la scutece

Next post

Leziunile de menisc – cauze, simptome și tratamente recomandate

post-img