Clicky

ALIMENTUL APROAPE PERFECT, LA ÎNDEMÂNA TUTUROR


V-ați întrebat vreodata daca exista un aliment perfect in aceasta lume mare? Cu siguranta ca da, dar daca nu sunteti medici, nutritionisti sau autodidacti, v-a fost greu sa dati raspunsul. Șugubeții pot considera ca alimentul perfect este cel pe care l-ai manca oricand, oriunde si in “orice pozitie”.
Atunci cand nu stii ceva este bine sa apelezi la specialist, de aceea, am cautat si am gasit explicatii pe pagina de socializare a medicului nutritionist Mihaela Bilic. Domnia sa explica de ce oul este considerat vedeta micului dejun, a dietelor si a multor retete spectaculoase:
“Oul este cu siguranţă alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esenţă de nutrienţi- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale şi vitamine, grăsimi esenţiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea şi un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!“.
Cum este preparat oul conteaza la fel de mult ca obiectivul pe care ni-l propunem atunci cand il scoatem din frigider. Vrem sa slabim, sa ne saturam la micul dejun sau sa-l digeram cu usurinta, reprezinta directii clare cu ajutorul carora stim cum trebuie sa pregatim oul.
Fiecare dintre voi stie mai bine care ii este dorinta. Un lucru este cert, oul reprezintă alimentul cel mai bogat în fosfor asimilabil – nutrient fundamental pentru copii. Gălbenuşul este bogat în fier, un ou asigurând aproximativ 30% din necesarul zilnic de fier. Oul are un potenţial nutritiv foarte mare, el conţinând trofinele esenţiale pentru o alimentaţie echilibrată.
Atentie! Trebuie sa existe un echilibru in toate, de aceea fiti ponderati si intrebati-va medicul de familie care ar trebui sa fie numarul optim de oua consumate pe zi!

Distribuie
post-img
Prev post

LEZIUNEA DE MENISC

Next post

CÂT ESTE DE UTIL VACCINUL ANTIGRIPAL

post-img