Clicky

ALIMENTELE CU CALORII NEGATIVE

Unele alimente au zero calorii și chiar calorii negative. Vorbim despre alimentele, a căror digestie necesită tot atâtea sau mai multe calorii, decât conțin ele insele. Acestea sunt verdeață, castraveții, algele, țelina, varza, sparanghelul, castraveții, dovlecel.

De exemplu, o bucată de castravete contine 10 kcal și consumam 15 kcal pentru mestecat și digestive. Asta inseamna ca obținem un produs cu un conținut caloric negativ. Aceste informații sunt utile pentru cei care urmează să slăbească, deoarece atunci când slăbești nu trebuie să tii o dietă infometandu-te, ci trebuie sa ai sentiment de satietate in permanenta.

De aceea, este suficient să includeți în alimentația dumneavoastră un număr mare de produse care au conținut un zero de calorii, ceea ce va va potoli foamea si va va ajuta sa slabiti rapid.

In acelasi timp, este un mit că alimentele cu calorii negative ard grăsimile. Insa, ajutorul lor in dietele de slabire se datoreaza anume acelei senzatii de satietate, care iti potoleste foamea si nu mai vrei sa mananci.

Verdeturile, castraveții, algele și alte alimente de mai sus accelerează metabolismul și îmbunătățesc digestia. Desigur, metoda de gătit joacă un rol important, iar dacă dovleceii sunt dați prin făină și prăjiți în cantitate mare de ulei, ei vor înceta să mai fie un produs dietetic si nu vor mai avea caloriile pe minus. La fel si o salata de castraveti si ierburi aromate, inbibata generos in maioneza.

Pe lista produselor cu un conținut de calorii zero sau chiar negativ sunt menționate următoarea legume:

  • varză albă

  • conopida

  • broccoli

  • țelina

  • roșiile

  • castraveții

  • ardeii dulci

  • sparanghelul

  • dovleacul

  • ciupercile

  • portocalele

Apa are 0 cal și ceaiul verde 5 kcal la 100 g. De cealalta prte a baricadei, sunt alimentele dietetice bogate în calorii: stafidele și alte fructe uscate, iaurtul grecesc, ciocolata neagră, pâinea integrală, sosurile pentru salate, caju și nucile pecan, uleiul de măsline.

Distribuie
post-img
Prev post

DECOLAREA RETINIANA

Next post

FRUNZA DE DAFIN - BENEFICII, DAUNE ȘI PROPRIETĂȚI MEDICINALE

post-img