Clicky

ALIMENTELE BOGATE ÎN SELENIU AR PUTEA FI FOLOSITE ÎN TRATAMENTUL CONTRA ALZHEIMER

Cercetătorii au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui nou studiu realizat de Academia de Ştiinţe din Guangdong.

Potrivit studiului, alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, arătând astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.

Cercetătorii chinezi au propus un potenţial mecanism de intervenţie cu alimente bogate în seleniu pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate de această boală, notează Agerpres.

Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în numeroase plante şi microorganisme, precum cruciferele (conopida, broccoli), drojdia şi ciupercile.

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei şi scăderea capacităţii de învăţare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activităţi zilnice şi poate înrăutăţi calitatea vieţii. În ultima perioadă, există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studiul Alzheimer.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE GRĂSIMEA VISCERALĂ ESTE PERICULOASĂ?

Next post

IASOMIA, „DARUL LUI DUMNEZEU”

post-img