Clicky

ALIMENTE INTERZISE INAINTE DE CULCARE

 

De multe ori s-a întâmplat să ne trezim mai obosiți decât eram atunci când ne-am culcat. Poate am dormit prea puțin sau poate am stat prea mult să ne uităm la televizor sau pe telefon.

Însă, mai există un element cheie în privința calității somnului: ce mâncăm înainte de culcare!

Sunt alimente care sunt foarte bune atâta timp cât sunt consumate ziua, dar care au un efect rău asupra sănătății, dacă sunt consumate înainte de culcare.

Dr. Ovidiu Peneș a prezentat care sunt alimentele interzise înainte de culcare.

1.Grapefruit. Este foarte acid, are foarte multă vitamina C, care stimulează aciditatea gastrică exact înainte de somn. În general, toate citricele sunt bune dimineața, dar nu seara la culcare.

2.Broccoli. Este un aliment foarte lăudat, dar nu este bine să-l mâncăm înainte de somn. Are multe fibre. Toate alimentele cu fibre, care se digeră lent, solicită intestinele, care vor lucra toată noaptea.

3.Ciocolata neagră și cacao cu lapte. Cofeina și cacaua stimulează conexiunile dintre neuroni. Sunt bune dimineța, dar nu la culcare

4.Roșia și sucul de roșie. Stimulează aciditatea, se digeră greu. Nu o să ne lase să ne odihnim.

5.Brânza are foarte multă grăsime, solicită ficatul. Este interzisă la culcare.

6.Înghețata. Are foarte multă grăsime, se digeră greu, are și foarte mult zahăr. Jocul de glicemie va da un somn foarte agitat. Stare de bine pe moment, somn agitat pe urmă.

7.Alimentele prăjite, pizza, hamburgeri. E bine să le evitați seara. Vă și îmbătrânesc și induc un efort deosebit pentru intestine, astfel încât somnul o să fie absolut distrus.

8.Alcool. Toată lumea spune că un păhărel de vin te adoarme. Secreti dopamina, te simti bine, însă somnul este mult mai superficial. Nu te trezești odihnit dacă bei chiar si un pahar de vin înainte de culcare.

9.Cafeaua. Evitați băuturile pe bază de cofeină, evitați chiar și ceaiurile, pentru că și ele au teină și alte elemente care sunt bune ziua, dar nu sunt recomandate dacă vrei să ai un somn liniștit.

https://www.youtube.com/watch?v=DkVcWiMkdCg&t=1s

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
Distribuie
post-img
Prev post

MESTEACĂNUL, BENEFICII ȘI MODURI DE PREPARARE

Next post

APARATUL DENTAR INVIZIBIL: DR. DENISA ZAHARIA - MEDIC ORTODONT

post-img