Clicky

ALIMENTE CARE PROTEJEAZA ARTICULATIILE

Mancam ce trebuie, avem o sanatate in limite normale. Tocmai de aceea, trebuie sa fim atenti la toate semnalele pe care corpul nostru le da si trebuie sa le interpretam, impreuna cu medicul de familie, intr-o cheie de echilibru. Va prezentam alimentele care va pot proteja articulatiile:

  • Mere. Merele sunt bogate in quercitina, un antioxidant important in formarea colagenului, iar colagenul este o substanta care contribuie la fermitatea pielii, de aceea consumul regulat de mere poate preveni afectiunile articulare.

  •  Migdale sau arahide. Acestea sunt surse importante de vitamina E, care are rolul de a proteja articulatiile impotriva deteriorarii.

  •  Broccoli. Este indicat sa consumati cat de des posibil broccoli, fiindca acesta contine multe vitamine benefice pentru articulatii, mentinandu-le sanatoase cat mai mult timp.

  •  Produse lactate. Pentru prevenirea problemelor articulare, este recomandat consumul de produse lactate: lapte dulce, iaurt, sana, kefir si branzeturi. Lactatele ofera calciu si vitamina D, fosfor si magneziu, asigurand formarea si intretinerea unui os sanatos, fara rahitism in copilarie si fara osteoporoza mai tarziu, ceea ce menajeaza si faciliteaza functionarea articulatiilor.

  • Cereale integrale si banane. Acestea sunt bogate in vitamine din grupul B, esentiale pentru sanatatea articulatiilor.

Distribuie
post-img
Prev post

FRUCTELE CU COAJĂ LEMNOASĂ, EFICIENTE ÎN COMBATEREA OBEZITĂȚII

Next post

30/1300/2700 partea II

post-img