Clicky

ALIMENTE CARE ÎMBĂTRÂNESC PIELEA

Pielea este probabil cel mai important indicator care ne vorbește despre sănătatea noastră, starea acesteia fiind dependentă nu doar de produsele cosmetice pe care le folosim, ci și de alimentele pe care le consumăm.

Pentru a avea o pielea sănătoasă este bine să acordăm legumelor și fructelor prioritate în meniul nostru zilnic și să evităm alimentele care ne îmbătrânesc prematur pielea.

Să vedem care sunt alimentele pe care este mai bine să le ocolim.

În primul rând, mezelurile sunt de evitat. Acest preparat are un conținut ridicat de grăsimi trans, aditivi alimentari, zahăr și alte substanțe chimice, care provoacă inflamație la nivel celular și îmbătrânesc pielea, explică nutriționistul Andra Picincu.

Pe urmă, dulciurile, care sunt bogate în zahăr, afectează producția de colagen, proteină cu rol fundamental în procesul de regenerare a celulelor și țesuturilor. 

Produsele de tip fast food nu au cum să ne ajute pielea și nici sănătatea. Grăsimile hidrogenate care se găsesc nu doar în alimentele de tip fast food, ci și în produse de patiserie, maioneză, etc, accelerează procesul de îmbătrânire și afectează sistemul cardiovascular, cauzând ateroscleroza.

Nu în ultimul rând, băuturile bogate în zahăr provoacă inflamație în organism și reduc nivelul de colagen. În general, zahărul trebuie evitat în toate formele sale, altenativa sănătoasă fiind fructele și sucurile naturale din fructe.

Distribuie
post-img
Prev post

CE AFECTIUNI VINDECA OZONOTERAPIA

Next post

BOALA WILSON, SIMPTOME ȘI TRATAMENT

post-img